Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Διήμερη Επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα.

Μόσχα, 14 Ιανουαρίου 2016

Στη Μόσχα βρίσκεται από σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, η οποία τον αναγόρευσε σε επίτιμο διδάκτορα.

Τον Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο πρύτανης της Ακαδημίας κ. Βλαντιμίρ Μάου.

Κατά την τελετή αναγόρευσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε, από το βήμα της Ρωσικής Ακαδημίας, με θέμα: «Ο Νόμος μεταξύ Φυσικής και Νομικής Επιστήμης».

Αργότερα ο κ. Παυλόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Κρατικής Δούμας κ. Σεργκέι Ναρίσκιν.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση, δηλαδή τους πολέμους, τις προσφυγικές ροές, την υποβάθμιση του ανθρώπου, την πρόκληση -εξ αυτών -ανθρωπιστικής κρίσης και το αίμα που προκαλείται από τρομοκρατικές επιθέσεις»

«Τις εστίες πολέμου, την ανάγκη του αγώνα εναντίον των τρομοκρατών μόνον όλοι οι λαοί μαζί μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

με Θόδωρο Γιουρτσίχιν
 Επισήμανε εξάλλου ότι η Ελλάδα και ο ίδιος προσωπικά διαπιστώνει ότι τα βήματα που κάνει η Ρωσία στο πλαίσιο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας είναι πάρα πολλά και είναι προς όφελος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, να αμβλυνθεί το πρόβλημα της επιβολής μέτρων το συντομότερο δυνατό.


Αργότερα, ο Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με την ελληνική ομογένεια της Ρωσίας. Στη συνάντηση που
με Γαβριήλ Ποπώβ
πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα παρέστησαν μεταξύ άλλων και, ο πρώην ελληνικής καταγωγής Δήμαρχος της Μόσχας Γαβριήλ Ποπώβ, ο πρώτος Ελληνικής καταγωγής Κοσμονάυτης, Ήρωας της Ρωσίας, Θεόδωρος Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλος και ο πρώην Υφυπουργός Εμπορίου Βλαδίμηρος Κάισεβ.

Αύριο ο Πρόεδρος θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας με το ρώσο Πρόεδρο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν. Επισημαίνεται ότι της συνάντησης δεν θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις χαρακτηριστικό της υποβάθμισης της επίσκεψης από τη ρωσική πλευρά.

Επισημαίνεται επίσης ότι ο Πρόεδρος δε θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ρωσίας Κύριλο.

bsgreeks.blogspot.com