Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

"ΒΡΑΔΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ" ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ με "ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ"

Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζονται αύριο Σάββατο και μεθαλυριο Κυριακή οι "Βραδιές Θεάτρου", που οργανώνει και παρουσιάζει δωρεάν το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για μια σειρά επιλεγμένων θεατρικών παραστάσεων. Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχει παρουσιάσει από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα πάνω από 120 εκδηλώσεις με ιδιαίτερη επιτυχία και κοινωνική στόχευση. Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, οι ποιοτικές βραδιές θεάτρου αποτελούν μια όαση πολιτισμού. Ενός πολιτισμού Αλληλεγγύης που έχει παραλήπτη του όλο το Θεατρόφιλο κοινό της Περιφέρειας.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται και τη σκυτάλη παίρνει , ο ερασιτεχνικός θίασος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει τον:
"Δον Καμίλο", του Σωτήρη Πατατζή.


Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016  & Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016
και ώρα 21:00 στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)


Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αγαπητό έργο στο ελληνικό κοινό και από τα πιο γνωστά έργα του Σωτήρη Πατατζή. Γράφτηκε το 1958 και η υπόθεση του διαδραματίζεται λίγο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, σε μια μικρή κωμόπολη της Νότιας Ιταλίας.
Κυρίαρχα πρόσωπα δύο παιδικοί φίλοι, ο Δον Καμίλο και ο Πεπόνε. Η μεταξύ τους σχέση, αγάπης και μίσους,  η έντονη  πολιτική αντίθεση του αιδεσιμότατου Δον Καμίλο με τον κομμουνιστή Πεπόνε, καθώς και όλη η πλοκή του έργου, από το οποίο δε λείπει ο έρωτας, δημιουργεί απίστευτες καταστάσεις, που θα κάνουν τον θεατή να γελάσει με την καρδιά του, να συγκινηθεί και να προβληματιστεί.
Εμφανίζονται οι ηθοποιοί:

Τζούλια:   Δόμνα Μανιάτη
Χήρα:      Σοφία Ταγταλενίδου
Μάριο:   Ιπποκράτης Πάχτας
Δον Καμίλο:   Χαρίτων Παπαδόπουλος
Καντηλανάφτισσα:  Βάσω Σαπουντζόγλου
Φλουράτος:   Δημήτρης Παλλάς
Πεπόνε:    Παντελής Τσιβελεκίδης
Καρδινάλιος: Απόστολος Κανταρτζής
Ασπασία:  Μάνδα Τζίκου
Φωνή Κυρίου: Απόστολος Κανταρτζής

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία - Μουσική επένδυση;   Απόστολος Κανταρτζής
Επιμέλεια σκηνικού - κοστουμιών: Απόστολος Αποστολίδης
Φωτιστής: Στέλιος Παπαναστασίου
Ηχητική κάλυψη; Τριαντάφυλλος Δεληάγγελος



 bsgreeks.blogspot.com