Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

ΡΩΣΙΑ: Πρώτες δοκιμές του ρωσικού UAV "ΚΥΝΗΓΟΣ" με πυραύλους α/α

Μόσχα, 3 Δεκεμβρίου 2020

 Ο "Κυνηγός" είναι το βαρύ ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την SUKHOI. Είναι το πρώτο UAV των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων με επιθετικές λειτουργίες επί αέρος και εδάφους.

Το UAV φέρει το σχήμα "ιπτάμενου φτερού" και για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν υλικά που μειώνουν την ανιχνευσιμότητά του από ραντάρ.

Ο "ΚΥΝΗΓΟΣ" έχει μήκος 19 μέτρα, άνοιγμα φτερών 14 μέτρα, το βάρος απογείωσης είναι 20 τόνοι και η μέγιστη ταχύτητα είναι περίπου 1.000 χιλιόμετρα ανά ώρα. Η πρώτη πτήση του Κυνηγού πραγματοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου και διήρκεσε περισσότερο από 20 λεπτά.

Χθές ο ρωσικός στρατός για πρώτη φορά πραγματοποίησε πτήσεις δοκιμής αναχαιτίσεων με προσομοιωμένους πυραύλους αέρος-αέρος στο χώρο εκπαίδευσης Ashuluk, ανέφερε πηγή στο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα.

Οι πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν "θα καταστήσουν δυνατή την αξιολόγηση της διασύνδεσης του ΚΥΝΗΓΟΥ με συστήματα πυραυλικής καθοδήγησης και του κύριου αεροσκάφους Su-57".

Σημειώνεται ότι στον "ΚΥΝΗΓΟ (Okhotnik)" χρησιμοποιήθηκαν προσομοιωτές πυραύλων με υπέρυθρες κεφαλές και ραντάρ. "Οι προσομοιωτές έχουν ένα σώμα και όλη την ηλεκτρονική γέμιση του αντίστοιχου πυραύλου, αλλά δεν διαθέτουν τον κινητήρα και την κεφαλή", ανέφερε η πηγή.

Αυτοί οι πύραυλοι στην έκδοση μάχης έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν άλλα αεροσκάφη.

BSGREEKS με πληροφορίες από RIA ναι VZGLYAD