Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Η Ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πρόσφυγες του Ναγκόρνο Καραμπάχ, έφτασε στο Ερεβάν (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ερεβάν, 14 Δεκεμβρίου 2020

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρμενικού Υπουργείου Εξωτερικών, αεροσκάφος της Ελληνικής Πολέμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στο Ερεβάν μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα στην Αρμενία.

Η ανθρωπιστική βοήθεια παραδόθηκε στην Αρμενία συνοδευόμενη από τον Γενικό Διευθυντή της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Ελλάδας, κ. Γ. Λαρίση.

Η ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει ιατρικές προμήθειες και τρόφιμα για τα θύματα και τους πρόσφυγες της εισβολής του Αζερμπαϊτζάν στο Artsakh.

Η βοήθεια παρέχεται από Έλληνες και Αρμένιους-Έλληνες.

Νωρίτερα (11.12.20) το ελληνικό ΥΠΕΞ είχε εκδόσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία

"Στο πλαίσιο του ανθρωπιστικού σκέλους της αποστολής της, η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών ανταποκρίθηκε στο αίτημα Αρμενικών Οργανώσεων στην Ελλάδα (Armenian Relief Society, Αρμενικός Κυανούς Σταυρός και Σταυρός του Ελέους Μακεδονίας – Θράκης), οι οποίες, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αρμενίας στην Αθήνα, προέβησαν στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από την πρόσφατη σύγκρουση Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Με την πολύτιμη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο διέθεσε μεταγωγικό αεροσκάφος, η ανθρωπιστική αυτή βοήθεια, που συνίσταται σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα για τους πληγέντες και τους πρόσφυγες, έχει προγραμματισθεί να μεταφερθεί στην Αρμενία το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου.

Τις ενέργειες συντονίζει ο Γενικός Διευθυντής της ΥΔΑΣ κ. Γ. Λαρίσσης, ο οποίος θα παραδώσει την αποστελλόμενη βοήθεια σε εκπροσώπους του Αρμενικού Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών και του παραρτήματος της Armenian Relief Society στην Αρμενία, σε μία κίνηση αντιπροσωπευτική της στήριξης και της αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας στην περιοχή."

Oι εικόνες από armenpress.am

BSGREEKS