Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Τουρκική απάντηση στο Άρθρο Δένδια. Κανένας συμβιβασμός στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

 Άγκυρα, 6 Δεκεμβρίου 2020

Λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο της Ε.Ε., η Τουρκία δε φαίνεται διατεθειμένη να κάνει οποιονδήποτε συμβιβασμό στις παράλογες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. 

Σε μήνυμα που δημοσιεύθηκε στον επίσημο λογαριασμό του τουρκικού ΥΠΕΞ στο Twitter, γίνεται λόγος ακόμη και για "κυριαρχικά δικαιώματα" της Τουρκίας στο Καστελόριζο.

«Η Ελλάδα, ως το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, στοχεύει να προκαλέσει κυρώσεις της ΕΕ στην Τουρκία βάσει των μαξιμαλιστικών και των παράνομων θαλάσσιων ορίων και των ισχυρισμών περί του εναέριου χώρου. Καμιά κυρώση δεν θα κάνει ποτέ την Τουρκία να θέσει σε κίνδυνο τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Meis / Kastellorizo ​​ή στον εναέριο χώρο 10 ναυτικών μιλίων», γράφει το μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό του τουρκικού ΥΠΕΞ στο Twitter που έρχεται ως απάντηση στο άρθρο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για την Τουρκία.

Τέλος το μήνυμα καλεί και προειδοποιεί «Η Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσει άνευ όρων διάλογο με την Τουρκία, καλύτερα νωρίς παρά αργότερα».

'Ολα δείχνουν, ότι η Ευρωπαϊκή αδιαφορία και "ατολμία", η θέση του γερμανικού μπλοκ που επιμένει να αγνοεί την πραγματικότητα έχει αποθρασύνει πλήρως την Τουρκία.

BSGREEKS