Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κατηγορεί το State Department για αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και αναθεωρητισμό.

Μόσχα, 6 Δεκεμβρίου 2020 


 Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενθαρρύνει τον ρεβανσισμό και τα αναθεωρητικά συναισθήματα απαιτώντας από τους Ρώσους που ζουν στις Νήσους Κουρίλες να δηλώσουν την Ιαπωνία ως χώρα γέννησής τους όταν υποβάλλουν αίτηση για μακροχρόνια αμερικανική βίζα. Αυτό αναφέρεται σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στο επίσημο κανάλι του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών στο Telegram.

"Χρειαζόμαστε περισσότερες αποδείξεις ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια αναθεωρητική δύναμη; Με την απόφαση του 1945, οι Κουρίλες Νήσοι παραχωρήθηκαν στην ΕΣΣΔ. Σήμερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αμφισβητεί τα αποτελέσματα του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ενθαρρύνει το ρεβανσισμό", τόνισε το υπουργείο.

Νωρίτερα, η ιαπωνική εφημερίδα Hokkaido Shimbun ανέφερε σχετικά με τους κανόνες κληρώσεων για τη λήψη πράσινων καρτών που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι οι Ρώσοι που γεννήθηκαν στις Κουρίλες Νήσους, θα πρέπει να αναφέρουν την Ιαπωνία ως τόπο γέννησής τους, και αυτοί που γεννήθηκαν στη Σαχαλίνη - τη Ρωσία.

TASS