Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Ιβάν Σαββίδης: "Η κοινωνική εργασία είναι ένα κάλεσμα, μια κραυγή της ψυχής και μια ασθένεια από την οποία ένα άτομο πάσχει σε όλη του τη ζωή". Εκλογοαπολογιστiκό Συνέδριο της Νεολαίας των Ελλήνων της Ρωσίας.

 Ροστόφ στον Ντον, 5 Δεκεμβρίου 2020

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες του Εκλογο-απολογιστικού Συνεδρίου της Νεολαίας των Ελλήνων της Ρωσίας με ομιλία του Προέδρου των Ελλήνων της Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδη προς τους νέους Συνέδρους. 

"Η κοινωνική εργασία είναι ένα κάλεσμα, μια κραυγή της ψυχής και μια ασθένεια από την οποία ένα άτομο πάσχει σε όλη του τη ζωή" είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Εθνικο - Πολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδης.

Ο Ιβάν Σαββίδης ευχαρίστησε την απερχόμενη Πρόεδρο της Νεολαίας, Ευγενία Ποπόβα για το έργο που προσέφερε αυτή προσωπικά και το Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ευχήθηκε στον Νέο Πρόεδρο και το Συμβούλιο αλλά και σε όλους τους νέους, μέλη του κινήματος της νεολαίας "να δωθούν εξ ολοκλήρου σήμερα, εδώ και τώρα, οδηγώντας σε επίτευξη μακρινών στόχων", "να μη σπαταλήσουν χρόνο και ενέργεια σε αρνητικά πράγματα, αλλά να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους σε ότι το καλύτερο".


Το Συνέδριο

Για πρώτη φορά, το συνέδριο των νέων Ελλήνων της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στην πλατφόρμα ZOOM, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από 30 ελληνικές κοινότητες της Ρωσίας.

Κατά παράδοση, το Συνέδριο ξεκίνησε με ευλογία των Συνέδρων από τον Πνευματικό των Ελλήνων της Ρωσίας, Πρωθιερέα της Μητρόπολης του Νοβοτσερκάσκ, Πατέρα Αλέξανδρο Γρηγοριάδη (Ολέγκ Ντομπρίνσκι).

Ακολούθησε χαιρετισμός της Συντονίστριας του έργου των Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας κας Μελίνας Λεωνίδου, η οποία ευχήθηκε γόνιμη και δημιουργική εργασία προς όφελος της Ελλάδας και της Ρωσίας.

Σχετικά με το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης "Έκθεση σχετικά με τις εργασίες του Συμβουλίου νεολαίας για την περίοδο 2015-2020". την εισήγηση έκανε η απερχόμενη Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας 2015-2020. Ευγενία Ποπόβα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, το έργο του Συμβουλίου Νεολαίας της Ομοσπονδιακής Εθνικής-Πολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας για την περίοδο αναφοράς 2015-2020. κρίθηκε ικανοποιητικό από τους Συνέδρους.

Σχετικά με το δεύτερο θέμα "Έγκριση του σχεδίου κανονισμού για το Συμβούλιο Νεολαίας των Ελλήνων της Ρωσίας", μίλησε το μέλος του Συμβουλίου Νεολαίας 2015-2020. Ντιάνα Πόποβα. Με βάση τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ο παρών κανονισμός εγκρίθηκε ομόφωνα.

Ηλία Αναστάσοφ - από το Καζάν ο νέος Πρόεδρος

Στο τρίτο θέμα, "Εκλογή του Προέδρου του Συμβουλίου Νεολαίας των Ελλήνων της Ρωσίας", μίλησε ξανά η Ευγενία Ποπόβα. Η οργανωτική επιτροπή του Συμβουλίου, έλαβε ένα πακέτο εγγράφων ως πρόταση υποψηφιότητας για την Προεδρία του Συμβουλίου της Νεολαίας των Ελλήνων, από τον εγγεγραμμένο υποψήφιο - Ηλία Αναστάσοφ, από το Καζάν. Πληροφορίες για τον υποψήφιο, το εκλογικό του πρόγραμμα δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο της ΕΠΑ των Ελλήνων της Ρωσίας και σε κοινωνικά δίκτυα για συζήτηση 10 ημέρες πριν από το συνέδριο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, ο Ηλία Αναστάσοφ εξελέγη Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας των Ελλήνων της Ρωσίας. Ο εκλεγμένος πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας απευθύνθηκε με ομιλία προς τους Συνέδρους.

Στο τέταρτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, "Εκλογή μελών του Συμβουλίου Νεολαίας των Ελλήνων της Ρωσίας", το λόγο έλαβε το μέλος του απερχόμενου Συμβουλίο0. Σεργκέι Μαρούσι. Ο Σεργκέι τόνισε το γεγονός ότι υποβλήθηκαν 15 αιτήσεις υποψηφίων για τη θέση των 10 μελών του Συμβουλίου. Έδωσε το λόγο στους υποψήφιους να απευθυνθούν στους Συνέδρους.

Μετά τις ομιλίες των υποψηφίων, η Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με αυτά, το νέο Συμβούλιο απαρτίζεται από τους:

Αντωνιάδη Βαλέρια, Μόσχα

Βασιλειάδη Νέστωρα, Γελεντζικ

Καραγκιόζοβα Κατερίνα, Εσσεντουκί

Μιχαηλίδη Αναστασία, Βλαδικαυκάζ

Μουράντοφ Αλέξανδρο, Μόσχα

Μουράτοβα Βασιλίσα, Ανάππα

Πολάντοφ Βασίλη, Μόσχα

Ρομάσκοβα Βασιλίσα, Κρίμσκ

Τεμίρτσεβα Έλενα, Κρασνοντάρ

Χατζίδης Γεώργιος, Σταυρούπολη

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο νεοεκλεγέν Συμβούλιο της Νεολαίας, δεν υπάρχει μέλος που να προέρχεται από το Ροστοφ ή από το στενό περιβάλλον του Προέδρου της Ομοσπονδίας, Ιβάν Σαββίδη. Πρόκειται για επιλογή του, που καταδεικνύει την εμπιστοσύνη προς τη νεολαία, την κρίση και τις επιλογές της.

BSGREEKS