Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Δήλωση του Εκπροσώπου του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Hami Aksoy σε απάντηση σε ερώτηση σχετικά με τα νέα στον ελληνικό τύπο ότι η Τουρκία έχει αυξήσει τις στρατιωτικές της δραστηριότητες στο Αιγαίο Πέλαγος και τη Μεσόγειο πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ

 Άγκυρα, 6 Δεκεμβρίου 2020

Με την υπ' αριθμόν QA-120 επίσημη δήλωση του, ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ της γείτονος, Hami Aksoy, επιχειρεί για άλλη μια φορά να κάνει το άσπρο μαύρο, ρίχνοντας την ευθύνη της κλιμάκωσης της έντασης  στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στη χώρα μας. 

Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη δήλωση του εκπροσώπου τύπου του Τουρκικού ΥΠΕΞ:

"Οι εν λόγω εκθέσεις τύπου είναι ανακριβείς. Αντίθετα, η Ελλάδα συνέχισε τις προκλητικές και κλιμακωτές στρατιωτικές της δραστηριότητες, ανακοινώνοντας ότι θα πραγματοποιήσει 24 στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο Πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο με ανακοινώσεις «11 NAVTEX» και «12 NOTAM» από τις 20 Οκτωβρίου 2020.

Η Ελλάδα διατηρεί κλειστά τα κανάλια διαλόγου και για στρατιωτικά ζητήματα και εμποδίζει την εκτέλεση της πρωτοβουλίας αποκλιμάκωσης του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα δεν έχει συμμετάσχει, από τις 9 Οκτωβρίου 2020, στις συναντήσεις που σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν από τις στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιλύσει τα διμερή της ζητήματα με την Τουρκία, στηριζόμενη σε άλλους, αλλά μόνο καθισμένη στο τραπέζι και μέσω διαλόγου και συνεργασίας με την Τουρκία."

BSGREEKS από mfa.gov.tr