Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Για πρώτη φορά οι Κινέζοι δημοσίευσαν φωτογραφίες από το φεγγάρι

 Το διαστημικό σκάφος Chang'e-5 για πρώτη φορά στην ιστορία έστειλε ένα δυναμικό στιγμιότυπο της εθνικής σημαίας της ΛΔΚ με φόντο το τοπίο του φυσικού δορυφόρου της Γης, ανέφερε το Κέντρο Εξερεύνησης Σελήνης και Διαστημικών Προγραμμάτων της Εθνικής Διοίκησης Διαστήματος της Κίνας (CNSA).

Όπως αναφέρεται στη σελίδα του οργανισμού στο κοινωνικό δίκτυο WeChat ("WeChat"), το κοντάρι σημαίας με το πανί της σημαίας είναι κατασκευασμένα από ειδικό υλικό και ζυγίζει μόνο 12 γραμμάρια, αναφέρει το TASS. 

Στις 23 Νοεμβρίου, το βαρύ όχημα εκτόξευσης Changzheng-5 της Κίνας με τον ανακτήσιμο ανιχνευτή Chang'e-5 ξεκίνησε από το κοσμοδρόμιο Wenchang στο νησί Hainan. Την 1η Δεκεμβρίου, η Κίνα ανακοίνωσε την επιτυχή προσελήνωση Chang'e 5 στο φεγγάρι. Η συσκευή προσγειώθηκε βόρεια του Rumker Peak στην περιοχή της μεγαλύτερης σεληνιακής θάλασσας - του Ωκεανού των Καταιγίδων - στα βορειοδυτικά του ορατού τμήματος της Σελήνης, στην οποία η γεωλογική εποχή της επιφάνειας είναι αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια. Μια ημέρα μετά την προσελήνωση, ο Κινεζικός ανιχνευτής άρχισε να συλλέγει δείγματα εδάφους.

BSGREEKS με πληροφορίες από BBC και TASS