Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

ΜΟΣΧΑ: 5 Δεκεμβρίου ξεκινάει ο μαζικός εμβολιασμός με το SPUTNIK V

Μόσχα, 3 Δεκεμβρίου 2020

 Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιανίν ανακοίνωσε την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κοροναϊού. Όπως έγραψε στο blog του, ολόκληρη η τεχνολογική και οργανωτική αλυσίδα εμβολιασμού έχει δημιουργηθεί στην πρωτεύουσα.

Από αύριο 4 Δεκεμβρίου. θα είναι δυνατή η εγγραφή για εμβολιασμό. Οι σταθμοί εμβολιασμού θα αρχίσουν να λειτουργούν στις 5 Δεκεμβρίου.

- Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί με το ρωσικό εμβόλιο "Sputnik V".

- Δικαίωμα εμβολιασμού έχουν μόνο τα άτομα ηλικίας 18 έως 60 ετών που δεν έχουν χρόνιες ασθένειες και δεν είχαν οξεία αναπνευστική ιογενή λοίμωξη εντός δύο εβδομάδων πριν επισκεφθούν το σημείο εμβολιασμού, τα οποία δεν έχουν λάβει άλλους εμβολιασμούς τις τελευταίες 30 ημέρες και δεν έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα κλινικής δοκιμής εμβολίου.

- Το ηλεκτρονικό αρχείο εγγραφής, θα είναι διαθέσιμο για εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους σε υγειονομική περίθαλψη κάθε μορφής ιδιοκτησίας, καθώς και για εργαζόμενους σε κοινωνικές υπηρεσίες της πόλης. Οι υποψήφιοι, θα πρέπει να παρέχουν ένα έγγραφο που να επιβεβαιώνει το γεγονός της εργασίας στη σχετική βιομηχανία ή οργανισμό, καθώς και διαβατήριο και ασφάλιση.

Οι αρχές θα επεκτείνουν αυτόν τον κατάλογο τις επόμενες εβδομάδες.

Όλες οι πληροφορίες θα δημοσιευτούν στην πύλη mos.ru από τις 4 Δεκεμβρίου.

Θα ανοίξουν 70 σημεία εμβολιασμού βάσει των πολυκλινικών αστικών ενηλίκων. Θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 08:00 έως τις 20:00.

Τα σημεία είναι εξοπλισμένα με ιατρικά ψυγεία, και το προσωπικό τους έχει υποβληθεί σε ειδική εκπαίδευση · ψυγεία και ειδικά ψυγεία δοχεία έχουν προετοιμαστεί για τη χορήγηση του εμβολίου.

Η διαδικασία εμβολιασμού θα διαρκεί τουλάχιστον μία ώρα. Χρειάζονται 10 λεπτά για μια προκαταρκτική εξέταση από γιατρό, περίπου 15 λεπτά για την προετοιμασία του φαρμάκου (το εμβόλιο αποθηκεύεται κατεψυγμένο), άλλα 30 λεπτά για παρατήρηση μετά τον εμβολιασμό.

Πηγή: TASS