Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Σε δίκη πιθανότατα για κατασκοπεία παραπέμπονται οι ρώσοι δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη

Άγκυρα, 7 Δεκεμβρίου 2020.


 Η υπόθεση των δημοσιογράφων του ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού NTV που κρατήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη μεταφέρθηκε σε τουρκικό δικαστήριο. Αυτό δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ΤASS πηγή του τουρκικού ΥΠΕΞ.

"Η υπόθεση επί του θέματος παραπέμφθηκε στο δικαστήριο", τόνισε ο συνομιλητής του πρακτορείου. Ταυτόχρονα, η πηγή δεν μπόρεσε να πει για τι κατηγορούνται οι Ρώσοι δημοσιογράφοι. "Δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το θέμα", πρόσθεσε.

Αργότερα, η εφημερίδα Hurriyet ανέφερε ότι οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στο παλάτι της δικαιοσύνης στην περιοχή Chaglayan της Κωνσταντινούπολης. Η δημοσίευση ονόμασε τα αρχικά των κρατουμένων: A. Π., I. M και A. Τσ. K. Η τελευταία από αυτές είναι γυναίκα, Τούρκος πολίτης καταγωγής Αζερμπαϊτζάν, σημειώνει η εφημερίδα. Οι δύο πρώτοι είναι ο δημοσιογράφος Αλεξέυ Πετρούσκο και ο κάμεραμαν Ιβάν Μαλύσκχιν. Οι ύποπτοι σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές, ανακρίθηκαν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ποιες κατηγορίες ενδέχεται να ασκηθούν εναντίον τους. Ταυτόχρονα, ορισμένα τουρκικά μέσα ενημέρωσης πιστεύουν ότι μπορεί να αφορά κατασκοπεία.

Οι δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία της εταιρείας BAIKAR που παράγει τα γνωστά τουρκικά UAV Bayraktar 2.

Σύμφωνα με το ρωσικό κανάλι ΝΤV οι δύο δημοσιογράφοι πραγματοποιούσαν έρευνα για τη συνεργασία Τουρκίας - Ουκρανίας και την πιθανότητα χρήσης τουρκικών UAV στην Ανατολική Ουκρανία.

BSGREEKS με πληροφορίες από TASS  HURRIYET