Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Η Τουρκία βομβάρδισε θέσεις Κούρδων αλλά και του Συριακού Στρατού στη Βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με την τουρκική Χουριέττ, το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε θέσεις των Μονάδων Λαϊκής προστασίας στη Βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με τις πηγές της Τουρκικής εφημερίδας πρόκειται για ανταπόδωση χτυπημάτων σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής. 

Το πρώτο επεισόδιο συνέβη γύρω στις 3 τα ξημερώματα όταν δυνάμεις του Συριακού Στρατού βομβάρδισαν με όλμους περιοχή κοντά στο φυλάκιο Çalıboğazı στη συνοριακή περιοχή της επαρχίας Χατάυ. Οι τουρκικές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά.

Στο δεύτερο επεισόδιο οι Τούρκοι λένε ότι η τουρκική περιοχή του Akçağbağlar δέχθηκε πυρά από την περιοχή Μανάνας κοντά στην πόλη Αζάζ που ελέγχεται από τους Κούρδους. Το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε την περιοχή επί δίωρο.

Συριακές πηγές κατηγορούν την Τουρκία ότι προετοιμάζει το έδαφος για χερσαία επιχείρηση. Σύμφωνα με αυτές επλήγησαν περιοχές στο Χαλέπι μεταξύ αυτών και η αεροπορική βάση του Μιννίνχ που βρίσκεται μεταξύ των δύο βασικών δρόμων που συνδέουν το Χαλέπι με την Αζάζ.

Η Συριακές Δυνάμεις είχαν χάσει τον έλεγχο της αεροπορικής βάσης στο Μιννίνχ τον Αύγουστο του 2013 και τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Κουρδικών Μονάδων Λαϊκής Προστασίας που την ανακατάλαβαν προσωρινά.

Είναι γεγονός ότι η Τουρκία με κάθε τρόπο προσπαθεί να συμπαρασύρει σε χερσαία επιχείρηση για να αποκτήσει έλεγχο σε περιοχές της Βορείου Συρίας. Παρά τις διαψεύσεις υπάρχουν εδώ και καιρό οι ενδείξεις για προετοιμασία εισβολής. Κάτι που το έχουν ανοιχτά καταγγείλει τα ρωσικά υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών.
bsgreeks.blogspot.com