Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Η Ρωσία επιμένει ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να εισβάλει στη Συρία.

Τουρκικό στρατόπεδο στη Συριακή μεθόριο
Μόσχα, 05.02.2016

Μετά το Υπουργείο Άμυνας, χθες που κατηγόρησε ευθέως την Τουρκία για συγκέντρωση δυνάμεων και προετοιμασία εισβολής στο κυρίαρχο κράτος της Συρίας, τη σκυτάλη πήρε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, η αντιρωσική προπαγάνδα που έχει εξαπολυθεί από την Άγκυρα, αποτελεί μέρος της προετοιμασίας της τουρκικής κοινής γνώμης για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία.

Раскручивание в Турции антироссийской кампании является подготовкой турецкого населения к активизации ее военной деятельности в Сирии, говорится в сообщении МИД РФ.
"Με τον υπολογισμό της καταγεγραμμένης από εμάς, επίσημης γραμμής της Άγκυρας για αντιρωσική προπαγάνδα, δεν αποκλείουμε, ότι η υλοποιούμενη αυτή τη στιγμή ενημερωτική εκστρατεία στην Τουρκία, δεν αποτελεί τίποτε άλλο, παρά προετοιμασία του τουρκικού πληθυσμού για την ενεργοποίηση της στρατιωτικής της δραστηριότητας στο έδαφος του κυρίαρχου Συριακού κράτους. Θυμόμαστε πάρα πολύ καλά, πως η τουρκική ηγεσία αύξησε τη ρητορική στο "θέμα των Τουρκομάνων" λίγο πριν  την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού στον εναέριο χώρο της Συρίας, στις 24 Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους" - αναφέρεται στην ανακοίνωση.

bsgreeks.blogspot.com
με πληροφορίες από RIA NOVOSTI