Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

H Βόρειος Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο με τεχνητό δορυφόρο στο διάστημα. Παγκόσμια αντίδραση.

Πχενιάν, 07.02.2016

Σήμερα Κυριακή τα ραδιόφωνα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βορείου Κορέας μετέδωσαν την νέα "νίκη" στον αγώνα για κατάκτηση του διαστήματος.

Νωρίτερα, από το δυτικό κέντρο εκτοξέυσεων Σόχε (Μουσουντάν Νι), εκτοξεύθηκε βαλλιστικός πύραυλος, που μετέφερε στο διάστημα τεχνητό δορυφόρο "Κουαμενσόν -4" ("Λαμπερό Αστέρι"). Η περίοδος τροχιάς του δορυφόρου γύρω από τη γη, θα είναι 94 λεπτά όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Η εντολή για εκτόξευση δόθηκε στο Σόχε στις 09:00 τοπική ώρα (02:30 ώρα Ελλάδος), και μετά από 9 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, καταγράφηκε η είσοδος του πυράυλου στο διάστημα.

Το δυτικό ερευνητικό κέντρο εκτοξεύσεων του Σόχε, βρίσκεται στην επαρχία Πχεναν Πουκτό, σε λοφώδη περιοχή, σε κοντινή απόσταση από τα βόρεια σύνορα της χώρας με την Κίνα, 200 χλμ. βορειοδυτικά από την Πχενιάν και 70 χλμ δυτικά από το μεγάλο πυρηνικό κέντρο του Γιονμπενέ.

Το Σόχε καταλαμβάνει μιά έκταση 6 τετραγωνικών χλμ. Εκεί βρίσκεται πλατφόρμα εκτόξευσης, κτίριο δοκιμών επί εδάφους των κινητήρων των πυραύλων, κτίριο ελέγχου και διορθώσεων του εξοπλισμού των πυραύλων, και κτίριο ελέγχου και διέυθυνσης - παρακολούθησης των εκτοξεύσεων.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Πεντάγωνο, ο πύραυλος διήλθε του Ιαπωνικού εναερίου χώρου στην περιφέρεια της Οκινάουα. Οι Αμερικανοί λένε, ότι ο πύραυλος εκτοξέυθηκε προς νότο, πάνω από την Κίτρινη Θάλασσα.

Η εκτόξευση προκάλεσε παγκόσμιες αντιδράσεις με Ουάσιγκτον, Μόσχα και Πεκίνο να καλούν την Πχενιάν να σεβαστεί τις δεσμέυσεις της. Αναμένεται έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

bsgreeks.blogspot.com
με πληροφορίες από tass.ru και ria.ru