Συνολικές προβολές σελίδας

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τζέφρεϊ Πάιατ στην «Κ»: Φυσικός μας εταίρος μια ισχυρή Ελλάδα

Το Black Sea News   αναδημοσιέυει την συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρεϊ  Πάιατ στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ...

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Η Ουκρανία προτείνει στρατιωτική βοήθεια στις ΗΠΑ για τη Συρία!!!

Η Ουκρανία, έχει επεξεργαστεί σχέδιο για την παροχή βοήθειας στον αγώνα ενάντια στο "Ισλαμικό κράτος" στη Συρία, γράφει σήμερα η Independent.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή "επεξεργαστήκαμε μια σειρά τρόπους για να βοηθήσουμε στον αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό κράτος, συμπεριλαμβανομένης και της βοήθειας στη Συρία, που σημαίνει και στρατιωτική βοήθεια".
 
Επισημαίνεται ότι το σχετικό έγγραφο σχέδιο, που δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, κατόπιν εντολής του Προέδρου κ. Πέτρο Παρασένκο θα εξεταστεί αυτή την βδομάδα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ κ. Έστον Κάρτερ. 

Σύμφωνα με την Independent, το σχέδιο εξετάζει την πιθανότητα αντιπαράθεσης με τις ευρισκόμενες στη Συρία ρωσικές δυνάμεις ενώ παραθέτει λεπτομέρειες για τη συμβολή των Ουκρανικών Δυνάμεων.
 
Είναι σαφές ότι η Ουκρανία καταβάλλει κάθε προσπάθεια να δείξει τους στενούς δεσμούς της ... με τις ΗΠΑ (για να μή περιγράψουμε τη σχέση κάπως αλλιώς). Είναι στο χέρι των ΗΠΑ να επιδείξουν, με την αποδοχή ή μη του σχεδίου, αν πραγματικά τους ενδιαφέρει η αντιπαράθεση με το Ισλαμικό Κράτος ή συνεχίζουν την ίδια τακτική που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.
 
bsgreeks.blogspot.com
με πληροφορίες από independent.co.uk