Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ουκρανία: Βρέθηκαν τα όπλα από τα οποία σκοτώθηκαν οι διαδηλωτές στο Μαϊντάν


ΚΙΕΒΟ, 05.02.2016

"Ο Πρόεδρος Πέτρο Παρασένκο, δέχθηκε την εισήγηση του Προεδρεύοντα των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ουκρανίας και του Γενικού Εισαγγελέα της χώρας για τα νέα στοιχεία της έρευνας για τα εγκλήματα κατά των διαδηλωτών του Μαϊντάν. Επιτέλους βρέθηκαν τα όπλα, από τα οποία σκοτώυηκαν οι Ήρωες του Μαίντάν" - αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που δημοσιέυεται στην ιστοσελίδα της Προεδρίας.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας (SBU) Βασίλιι Γκριτσάκ, ενημέρωσε τον Πρόεδρο, ότι μετά από έρευνες βρέθηκαν τμήματα 23 όπλων, που χρησιμοποιήθηκαν κατά των διαδηλωτών στο Μαϊντάν. Τα όπλα είχαν καταστραφεί με μηχανικό τρόπο, σβήστηκαν οι σειριακοί αριθμοί τους. Μετά από έρευνες της SBU, ταυτοποιήθηκαν τα 12 από τα 23 όπλα.

«Με μεγάλη βεβαιότητα μπορούμε να πούμε, ότι είναι τμήματα 22 αυτομάτων καλάσνικοβ και ενός πολυβόλου καλάσνικοβ, και εκτός αυτών - και ενός 12лжфднзкщн κυνεγετικού όπλου», - ανακοίνωσε ο Βασίλιι Γκριτσάκ. Ενημέρωσε επίσης ότι μετά την εξέταση από τους ειδικούς τα απαραίτητα στοιχεία στάλθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα και στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Εισαγγελέας Βίκτορ Σόκιν τόνισε "ότι η έρευνα έχει αποδείξει, ότι από αυτά τα όπλα πυροβολήθηκαν οι διαδηλωτές στο Μαϊντάν" Υποσχέθηκε στο συντομότερο δυνατό διάστημα να παραθέσει επιπλέον στοιχεία για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις που χρησιμοποιήθηκαν τα όπλα.

Ο Πρόεδρος επεσήμανε, ότι οι ένοχοι για τις δολοφονίες θα πρέπει να φτάσουν στη δικαιοσύνη, καθώς και αυτοί που έδωσαν τις διαταγές.

bsgreeks.blogspot.com
με πληροφορίες από president.gov.ua