Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Τουρκία: Ευρείας κλίμακας αεροπορικές επιδρομές στο Βόρειο Ιράκ εναντίον στόχων του PKK

ΑΓΚΥΡΑ, 08.02.2016
 
Για ευρείας κλίμακος αεροπορικές επιδρομές κάνει λόγο η Hurriyet σε προχθεσινό της δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στρατιωτικές πηγές, αναφέρουν ότι οι επιδρομές ξεκίνησαν στις 3 Φεβρουαρίου και συνεχίστηκαν στις 4.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αεροπλάνα επιτήρησης  AWACS συνοδεύουν τα τουρκικά F-4E και F-16 κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στόχων του ΡΚΚ στο Βόρειο Ιράκ, δήλωσαν οι πηγές.

Περίπου 40 αεροσκάφη που απογειώθηκαν από τις βάσεις στο Ντιγιαρμπακίρ, τη Μαλάτια, την Πάνορμο, την Άγκυρα-Akıncı και την Μερζιφούντα χτύπησαν περίπου 100 στόχους στος όρος Καντίλ, που είναι γνωστό ως έδρα του PKK, στις 3 Φεβρουαρίου, ενώ βομβάρδισαν άλλους τέσσερις στόχους στο Καντίλ την επόμενη μέρα.

Περίπου 50 στόχοι, μεταξύ των οποίων μια ομάδα μελών του ΡΚΚ που ήταν σε συνάντηση, χτυπήθηκαν κατά τη δεύτερη ημέρα της επιχείρησης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στόχοι του PKK στο Χακάρι της Τουρκίας, στα νοτιοανατολικά, επλήγησαν επίσης την 4η Φεβρουαρίου.

Εκατοντάδες Κούρδοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 7 Φεβρουαρίου έξω από την Αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών στο Ερμπίλ με αίτημα τον τερματισμό των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών, αναφέρει το Associated Press. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι διαδηλώσεις κατά της Τουρκίας στην Κουρδική περιοχή του Βορείου Ιράκ μετατράπηκαν σε βίαιες.

 

bsgreeks.blogspot.com
με πληροφορίες από hurriyetdailynews.com