Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Τηλεφωνική Συνομιλία Ομπάμα - Πούτιν

ΜΟΣΧΑ, 14.02.2016, 11:36

Μόλις πριν λίγα λεπτά το γραφείο τύπου της Ρωσικής Προεδρίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

Στο κέντρο της ανταλλαγής απόψεων, βρέθηκε το ζήτημα του διακανονιμσού στη Συρία. Και οι δύο πλευρές έδωσαν θετική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της συνάντησης της Διεθνούς Ομάδας Στήριξης της Συρίας στο Μόναχο στις 11 - 12 Φεβ, που επιβεβαίωσε τις αρχές και τις διατάξεις του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 2254, ειδικότερα, τόσο από την άποψη των ανθρωπιστικών πτυχών και της ανάπτυξης τρόπων για την κατάπαυση του πυρός, όσο και στην προώθηση της έναρξης μιας πραγματικής πολιτικής διαδικασίας. Εκφράσθηκε  ειδικότερα, η στήριξη στις προσπάθειες των δύο ομάδων στόχου - για την κατάπαυση του πυρός και για τις ανθρωπιστικές πτυχές.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε για άλλη μια φορά τη σημασία της δημιουργίας ενός κοινού μετώπου κατά της τρομοκρατίας με την απόρριψη διπλών μέτρων και σταθμών. Ιδιαίτερα τονίσθηκε η αναγκαιότητα  καθιέρωσης σταθερών σχέσεων εργασίας μεταξύ των υπουργείων άμυνας της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία θα διεξάγει συστηματική και επιτυχή αγώνα με τον ISIS και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Συμφωνήθηκε να ενεργοποιηθεί η συνεργασία μέσω της διπλωματικών οργανισμών και άλλων φορέων προκειμένου να εφαρμόσθουν οι αποφάσεις της Διεθνούς Ομάδας Υποστήριξης της Συρίας που λήφθηκαν στο Μόναχο.

Συζήτησαν επίσης την κατάσταση στην Ουκρανία, ιδίως στο πλαίσιο της εφαρμογής των συμφωνημένων στο Μινσκ στις 12 Φλεβάρη 2015 δέσμης μέτρων για την επίλυση της σύγκρουσης. Ο Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αρχές του Κιέβου θα κάνουν, επιτέλους, πρακτικά βήματα για την έγκαιρη εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός άμεσου διαλόγου με το Ντονμπάς, την πραγματοποίηση αμνηστίας και τη συνταγματική μεταρρύθμιση, το συμφωνία  με τους εκπροσώπους των Ντόνετσκ και Λούγκανσκ και την ψήφιση των τροποποιήσεων του νόμου για το ειδικό καθεστώς.
Η συνομιλία των δύο ηγετών είχε ειλικρινεί και επιχειρησιακό χαρακτήρα."

bsgreeks.blogspot.com
 από http://kremlin.ru