Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Επεκτείνονται οι επιχειρήσεις του Τουρκικού Στρατού στη Νοτιοανατολική Τουρκία. Σκληρές μάχες με το ΡΚΚ.

Εικόνα από την Cizre
Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, αναμένεται να επεκτείνουν γεωγραφικά τις επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων του ΡΚΚ στη Νοτιοανατολική Τουρκία. Συγκεκριμένα η τουρκική Χουριέτ, γράφει σήμερα ότι σύμφωνα με πηγές της στις υπηρεσίες ασφαλείας, αναμένεται επέκταση των επιχειρήσεων στην περιοχή İdil του Şırnak, στηβ περιοχή Nusaybin του  Mardin και στην περιοχή Yüksekova του Hakkari.

Οι κοινές επιχειρήσεις στρατού και αστυνομίας, που ξεκίνησαν στα μέσα Δεκεμβρίου από τις περιοχές Sur του Diyarbakır και Cizre και Silopi του Şırnak με μάχες εναντίον των ανταρτών του ΡΚΚ, έχουν μετατραπεί σε αστικές. 

Αξιωματούχοι των Υπηρεσιών Ασφαλείας και μέλη της κυβέρνησης έχουν δηλώσει ότι οι επιχειρήσεις στη Silopi και τη Sur θα συνεχιστούν σύντομα ενώ θα συνεχιστούν οι προσπάθειες "εκκαθάρισης της Cizre από τους τρομοκράτες".  

Αξιωματούχοι των Υπηρεσιών Ασφαλείας ανέφεραν στη Hürriyet ότι το İdil θα είναι η πρώτη περιοχή που θα συμπεριληφθεί στην επιχείρηση εναντίον του ΡΚΚ, ενώ θα ακολουθήσουν το Nusaybin και η Yüksekova. Αν χρειασθεί είπαν, ακόμη και η πόλη Şırnak θα συμπεριληφθεί στη ζώνη επιχειρήσεων. 

Το πρώτο σημάδι, ότι το İdil θα είναι η επόμενη περιοχή που θα "εκκαθαριστεί" δόθηκε όταν το Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας, κάλεσε το σύνολο των 1200 δασκάλων της περιοχής, για σεμινάριο στην Κωνσταντινούπολη. Το ίδιο συνέβη και στη Silopi, τη Sur και τη Cizre πριν ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις.

Μονάδες του στρατού και της αστυνομίας εκπαιδεύονται ήδη στη μάχη εντός αστικού περιβάλλοντος, κάτι που αποτελεί άλλη μια ένδειξη για συνέχεια των επιχειρήσεων, ενώ οι τουρκικές δυνάμεις προμηθεύονται ήδη και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Η Τουρκική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ένα σχέδιο δράσης 10 σημείων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ ο Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου επανέλαβε ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν μέχρι  «η δημόσια τάξη να αποκατασταθεί πλήρως" στην περιοχή.

bsgreeks.blogspot.com
με πληροφορίες από  hurriyetdailynews.com