Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Όταν η θέληση κερδίζει την ικανότητα

Του Γιάννη Χατζηιωαννίδη

Σε ένα νέο κύκλο εμφυλίου έχει εισέλθει ο ΠΑΟΚ. Όλοι εναντίον όλων. Η ήττα από τον Ηρακλή άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και η ηρεμία είναι λέξη άγνωστη για τους ασπρόμαυρους. 

Αποδοκιμασίες εναντίον Σαββιδη ( απαράδεκτο για τον άνθρωπο που έχει βάλει στον ΠΑΟΚ όσα κανείς άλλος στην ιστορία του συλλόγου), ύβρεις κατά των παικτών, και κόκκινο πανί ο Τούντορ, τον οποίο στηρίζει ο μεγαλομέτοχος. Τάσεις πολλές, αλλά... 

Κάποιοι θέλουν τους Αναστασιάδη και Βεζυρτζή πίσω, άλλοι τον Γκαρσία στο προπονητικό τήμ, άλλα κανείς από δεν είναι διατεθειμένος να κάνει υπομονή. Πόσο όμως; Πεταμένα λεφτά σε παίκτες που δείχνουν πως δεν μπορούν και εκνευρισμός καθώς η ομάδα υποχωρεί σταθερά στον βαθμολογικό πίνακα. 

Σαφώς και έχει ευθύνες ο Σαββιδης, άλλα όχι και να υβρίζεται. Θα πρέπει να ασχοληθεί ποιο ενεργά, να μην πληρώνει όποιον παίκτη του φέρνουν και να μην κάνει μεταγραφές παραγόντων, για τους τύπους. 

Η μόνη λύση στο αγωνιστικό αδιέξοδο είναι να εμπιστευτεί παίκτες με προσωπικότητα όπως ο Γκαρσία, ο Κοντρέρας, που θα προτείνουν παίκτες, οι οποίοι θα αντέξουν στην πίεση της Τουμπας. Εδώ μιλάμε για τον ΠΑΟΚ οχι για μια τυχαία ομάδα. Επειδή στην ζωή τα πάντα κρίνονται απο τα αποτελέσματα, οι επιλογές του Αρνεσεν, δεν έχουν βγει και κάποια στιγμή πρέπει να απαντήσει στα ερωτήματα τους μεγαλομετόχου. Ενα τεράστιο μηδέν.

Ένα ακόμη στοιχείο που επηρέασε τον κόσμο, αποτελεί η επίδειξη δύναμης που έκανε ο Μελισσανιδης, σε αντίθεση με τον Σαββίδη, που δείχνει να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Η διαιτησία ακόμη και στο ματς με τον Ηρακλή, αδίκησε τον ΠΑΟΚ κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε. Βλέποντας τον “τίγρη” να χτυπάει το χέρι στο τραπέζι, και να ξεκαθαρίζει πως δεν θα ανεχθεί άλλη αδικία, οι περισσότεροι από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ θα ήθελαν μια ανάλογη αντίδραση από τον Ιβάν Σαββίδη. Ο οποίος απέχει. 

Το ηλεκτροσόκ που ψάχνει ο ΠΑΟΚ για να συνέλθει δεν έρχεται, και μόνο ο υπαρκτός στόχος του κυπέλλου κρατάει το αγωνιστικό ενδιαφέρον αλλά και την φλόγα του κυπέλλου. Αν τα καταφέρει εκεί η ομάδα και πάει τελικό, σαφώς θα ηρεμήσει η κατάσταση. Αλλά εως τότε υπάρχει δρόμος και χρόνος, που κανείς δεν ξέρει πώς θα λειτουργήσει για τους “ασπρόμαυρους”.

ΣΣ1

Μπορεί κάποιος να μου πεί τι έχει προσφέρει στον ΠΑΟΚ ο Βιτορ, σε σχέση με τα χρήματα που εισπράττει, και πρέπει να του ανανεώσουμε το συμβόλαιο; Μόνο ένας αφελής πιστεύει οτι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Βιτορ. Δεν υπάρχει αλήθεια στις φήμες. Ο μάνατζέρ του απλά, δημιουργεί θέμα για να του ανεβάσει το κασέ. Όπως έγινε δηλαδή και με τον Ρικάρντο Κόστα που πέρασε και δεν ακούμπησε. Ελπίζω να μην τσιμπήσει ξανά ο ΠΑΟΚ.

ΣΣ2

Σύγκριση οικονομικής επιφάνειας του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή δεν μπορεί να γίνει. Σε όλους τους τομείς. Καλοπληρωμένοι οι του ΠΑΟΚ, πολλά προβλήματα για τους συναδέλφους τους στον Ηρακλή, με καθυστερήσεις. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ καταλύουν στο Μακεδονία Παλλάς με όλες τις ανέσεις και οι του Ηρακλή σε ξενοδοχείο της περιοχής Θέρμης. Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο. Τα λεφτά δεν παίζουν μπάλα. Η ψυχή και το πάθος είναι αυτά που μετράνε. Κάτι που έδειξαν στο χορτάρι της Τούμπας οι του Ηρακλή σε αντίθεση με αυτούς τους ΠΑΟΚ που κάθονται πάνω στα πλουσιοπάροχα συμβόλαια τους και εν ολίγοις σφυρίζουν αδιάφορα. Στις περισσότερες δράσεις της ζωής η θέληση κερδίζει την ικανότητα. Απαράβατος νόμος. 

 bsgreeks.blogspot.com