Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Στην Ουκρανία παρέμεινε η κυβέρνηση Γιατσενιούκ που όμως δε τη θέλει κανένας.

Κίεβο, 17.02.2016

Σε νέα φάση αταξίας εισέρχεται η Ουκρανία μετά τη χθεσινή ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση που δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τελικά τον απαραίτητο αριθμό ψήφων, αν και όλοι ήταν εναντίον της.

Το ζήτημα της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, έθεσαν καταρχάς τρία μικρά κόμματα, Μπατκίβσινα (Πατρίδα), Σαμοπομις και το Ριζοσπαστικό Κόμμα του Ολέγκ Λιασκό. Τη Δευτέρα ενώθηκε με αυτά και το μεγάλο κόμμα του Προέδρου Παρασένκο.

Ουσιαστικά δηλαδή ψήφιζαν κατά τις κυβέρνησης τα κόμματα που τη στήριζαν !!! Τι έγινε πρακτικά;
Η πρόταση δυσπιστίας, έλαβε 194 ψήφους, έναντι 226 που ήταν απαραίτητες για την αποπομπή της κυβέρνησης. 
Υπερ της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν πρακτικά όλοι οι βουλευτές των τριών μικρών κομμάτων και 97 από τους 136 !!! βουλευτές του Κόμματος του Προέδρου Πέτρο Παρασένκο. Το Κόμμα της Αντιπολίτευσης "Opozitsionnii Blok" που ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση, ψήφισε υπέρ της παραμονής της!!!  

Οι καταγγελίες από όλες τις πλευρές, για στημένη διαδικασία, συνωμοσία του Προέδρου Παρασένκο και του Πρωθυπουργού Γιατσενιούκ με τους ολιγάρχες και εξαγορά, απλά ξεπερνούν κάθε φαντασία. 

Για μαζική εξαγορά ψήφων μίλησε η επικεφαλής του κόμματος "Batkivshina" (Πατρίδα), Γιούλια Τιμοσένκο στον αέρα στο τηλεκανάλι 112 Ουκρανία.
"Στο Κοινοβούλιο πρακτικά "περπατούσε" η πληροφορία, ότι για κάθε ψήφο, που δε θα ψηφίσει για την παραίτηση της κυβέρνησης, δίνανε μέχρι και ένα εκατομμύριο δολάρια. Είναι τρομακτικό. Είναι πραγματικά τρομακτικό. Γιατί πραγματοποιήθηκε μαζική εξαγορά. Και λυπάμαι γιατί, ούτε η εθνική επιτροπή ενάντια στη διαφθορα δε δουλεύει μέσα σε αυτά τα πολιτικά κοπάδια, τις συνωμοσίες και τη μαφία, ούτε άλλα όργανα ενάντια στη διαφθορά. Γιατί; Επειδή τους έχουν να κάθονται στο στομάχι τους. Είναι όλοι τους εξαρτημένοι από αυτούς", δήλωσε η Γιούλια Τιμοσένκο.

Ο Βουλευτής Μουσταφά Ναϊέμ του Κόμματος του Προέδρου Πέτρο Παρασένκο θεωρεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αποτέλεσμα συνωμοσίας.
"Η αποτυχία στην ψηφοφορία κατά της κυβέρνησης - είναι το αποτέλεσμα συνωμοσίας των ολιγαρχών - Ρινάτ Αχμέτοβ, Ιγκορ Καλομόισκι και Σεργκέι Λεβότσκιν από τη μία πλευρά. Και του Πέτρο Παρασένκο και του Αρσένιι Γιατσενιούκ- απο την άλλη πλευρά" - έγραψε ο Βουλευτής στη σελίδα του στο Facebook χθες το βράδυ.
Ο Ναϊέμ είπε επίσης ότι, "σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες άρχισαν να φτάνουν αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας, το σενάριο αυτό συμφωνήθηκε στη διάρκεια της ημέρας" και "οι ψήφοι κατά της κυβέρνησης, διαμορφώνονταν ανάλογα με τα τηλέφωνα поυ δέχονταν κάποιοι από την Προεδρία της Ουκρανίας αλλά και κύκλους του Πρωθυπουργού".

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας το σύνολο των ψήφων του κόμματος για διάφορα νομοσχέδια ήταν από 110 έως 127 ψήφοι. Για την παραίτηση του Γιατσενιούκ ψήφισαν 97 βουλευτές.
"Τριάντα ψήφοι συναδέλφων μας εξαφανίσθηκαν την πιο κρίσιμη στιγμή.Ποιοί είναι αυτοί;, μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου, δεν είναι οι τελευταίοι στο κόμμα. Να πιστέψουμε, ότι αυτό έγινε τυχαία, χωρίς συμφωνία με την Προεδρία και την ηγεσία του κόμματος, είναι αφελές και ηλίθιο", - έγραψε ο Ναϊέμ.

 bsgreeks.blogspot.com
Διαβάστε επίσης:
  Ουκρανία. Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν με την κυβέρνηση που παραιτείται αλλά παραμένει. 
Παρέμβαση του Πρέσβυ των ΗΠΑ στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ουκρανία.