Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη

ΑΘΗΝΑ, 18 Ιουλίου
 
Επίσκεψη στον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Γιάννη Αμανατίδη πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας (ΠΑΣΕΠΟΝ).

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24- 31 Αυγούστου, στο πλαίσιο εορτασμού του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη που ανακηρύχτηκε από την UNESCO, με πρωτοβουλία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι: κ. Άλκης Αναστασιάδης, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας (ΠΑΣΕΠΟΝ), κα Βικτωρία Κραβτσένκο, Γραμματέας της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας, Άννα Ηλιάδου και Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης, Μέλη της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας.




Την αντιπροσωπεία συνόδευσε η κα Εύα Παπαδάτου Δντρια Ανατολικής Ευρώπης της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.


Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΠΟΝ, κ. Άλκης Αναστασιάδης, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον Υφυπουργό τη λειτουργία και τις δράσεις της Επιτροπής. Ειδικότερη αναφορά έγινε στη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας. Ζήτησε τη στήριξη του ΥΠΕΞ για τις δράσεις που αναπτύσσει η Ποντιακή νεολαία σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
Από πλευράς του ο κ. Αμανατίδης συνεχάρη τη διοίκηση της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας για την εξαιρετική τους πρωτοβουλία και δήλωσε: «Τόσο ως Υφυπουργός Εξωτερικών, όσο και ως ο εκπαιδευτικός θέλω να εκφράσω την υποστήριξή μου στη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας. Αφενός γιατί η γλώσσα μας αποτελεί και τον φορέα της σκέψης και του πολιτισμού μας και αφετέρου γιατί μέσα από την κινητοποίηση του πιο υγιούς κομματιού της κοινωνίας μας, της νεολαίας και πολύ περισσότερο της ποντιακής, μεταφέρουμε τις αξίες μας σε όλο τον κόσμο».

Και οι δύο πλευρές τονίζουν το ιδιαίτερο θερμό κλίμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

bsgreeks.blogspot.gr