Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

H Ρωσία προειδοποίησε το ΝΑΤΟ για τις συνέπειες της αύξησης στρατιωτικής δραστηριότητας στη Μαύρη Θάλασσα.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 13 Ιουλίου

Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρωσίας - ΝΑΤΟ, η Ρωσία προειδοποίησε τη συμμαχία για τις αρνητικές συνέπειες της στρατιωτικής δραστηριότητάς της στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του, ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Αλεκσάντερ Γκρουσκό. "Συζητήσαμε αυτό το ζήτημα, συζητήσαμε τη Μαύρη Θάλασσα. Τους είπαμε, ότι εμείς θεωρούμε ότι, οποιαδήποτε αύξηση της στρατιωτικής δραστηριότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή της μαύρης Θάλασσας αποσταθεροποιεί την κατάσταση και δεν βοηθάει στην ασφάλεια στην περιοχή", είπε ο Γκρουσκό στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, το ΝΑΤΟ και η Ουκρανία, με κοινή τους δήλωση, είχαν εκφράσει την ανησυχία για τα Ρωσικά σχέδια, για αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Η Μόσχα από την πλευρά της, υπογράμμισε, ότι η Ρωσία απαντώντας στην ενίσχυση της ναυτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, θα κάνει τα πάντα, ώστε η υπάρχουσα ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή να μην διαταραχθεί.


Σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μοντραί του 1936, η παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα πολεμικών πλοίων άλλων χωρών πλην αυτών που βρέχονται από αυτή, περιορίζεται σε διάρκεια 21 ημερών.

Με αυτό τον τρόπο, μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, μόνιμη παρουσία στα νερά της Μαύρης Θάλασσας μπορούν να έχουν μόνο η Ρουμανία, η Τουρκία και η Βουλγαρία. Η Βουλγαρία ήδη αρνήθηκε τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ για την αύξηση των ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή ανακοινώνοντας ότι "δε θέλει πόλεμο στην περιοχή".

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρωσίας - ΝΑΤΟ, πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

bsgreeks.blogspot.gr
με πληροφορίες από RIA Novosti