Συνάντηση Ερντογάν με τον αρχηγό της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν

ΑΓΚΥΡΑ 22 Ιουλίου 2016

Με τον Αρχηγό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) Χακάν Φιντάν συναντήθηκε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αρχηγό της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν

Είναι η πρώτη συνάντηση των δύο, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.Η συνάντηση ζητήθηκε από τον Φιντάν και ο Ερντογάν την αποδέχθηκε.

Επισημαίνεται ότι τόσο ο Ερντογάν, όσο και άλλοι τούρκοι πολιτικοί, έχουν επικρίνει έντονα τη ΜΙΤ για αδράνεια και αναποτελεσματικότητα.

Στις 19 Ιουλίου το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η ΜΙΤ είχε ενημερώσει την ηγεσία του Τουρκικού Στρατού την 15η Ιουλίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι πληροφορίες που δόθηκαν από τη ΜΙΤ εκτιμήθηκαν σε σύσκεψη στις 16:00, στο Γενικό Επιτελείο από τον Αρχηγό του Επιτελείου, Στρατηγό Χουλούσι Ακάρ, τον Αρχηγό Στρατού, Στρατηγό Σαλίχ Ζεκι Τσολάκ και τον υπαρχηγό του Επιτελείου, Στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ. Εκδόθηκαν και διαβιβάσθηκαν οδηγίες προφύλαξης.

bsgreeks.blogspot.gr 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 Χρόνια από το Πυρηνικό Ατύχημα στο Τσέρνομπιλ. Αναμνήσεις ενός φοιτητή στο Κίεβο.

18 Μαίου 2009. Ο Ιβάν Σαββίδης επιστρέφει την Εικόνα του Αγίου Παντελεήμωνα στο Νεοαθωνικό Μοναστήρι στην Αμπχαζία.

8 ή 9, ή 8 και 9 Μαίου η Ημέρα της Νίκης ενάντια στη φασιστική Γερμανία. Πως, πότε, που και από ποιόν υπογράφηκε η συνθηκολόγηση;