Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ποντιακή εστία Μελβούρνης. Νέος Πρόεδρος ο Κώστας Τσεπραϊλίδης

 Από την Ποντιακή  Εστία Μελβούρνης παραλάβαμε το ακόλουθο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Παράδοση, Γενοκτονία και διαδοχή: είναι το τρίπτυχο των προσδοκιών μου»
δηλώνει ο νεο-εκλεγμένος πρόεδρος της Ποντιακής Εστίας, Κώστας Τσεπραϊλίδης


Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Ποντίων Μελβούρνης και Βικτώριας «Η Ποντιακή Εστία», σε ατμόσφαιρα αλληλεγγύης, σεβασμού και ουσιαστικού διαλόγου. Τα μέλη ήρθαν προετοιμασμένα με συγκεκριμένες προτάσεις και πανέτοιμα να συμβάλλουν στο αύριο του φορέα. Πρόθυμα με τεκμηριωμένες εισηγήσεις, δόθηκε η ευκαιρία σε όλα τα μέλη να εκφραστούν ελεύθερα και να διαμορφώσουν μια κοινές στρατηγικές.

Ο αριθμός των υποψηφίων για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν ακριβώς ο αριθμός που προβλέπει το καταστατικό, οπότε οι υποψήφιοι επικυρώθηκαν και εκλέχτηκαν παμψηφεί.

Λίγες μέρες αργότερα, οι νέο-εκλεγμένοι συναντήθηκαν όπου εξέλεξαν το νέο δ.σ. Ο απερχόμενος πρόεδρος, Νικόλαος Κρικέλης, αν και προτάθηκε να συνεχίσει, εξέφρασε την πεποίθησή του να μεταβεί το προεδρείο σε άλλο άτομο, οπότε η διαδοχή να είναι ομαλή. Ο κ. Κρικέλης, φιλότιμα και ταπεινά (προσόντα που τον διακρίνουν), πρότεινε τον Κώστα Τσεπραϊλίδη να τον αντικαταστήσει. Ομόφωνα, το δ.σ. επικύρωσε την πρόταση του απερχόμενου προέδρου. Στην θέση του αντιπροέδρου ψηφίστηκε ο Χρήστος Καλεμκερίδης, γενική γραμματέας η Σούλα Καλαϊδοπούλου και ταμίας η Λίτσα Αθανασιάδη. Τα δε υπόλοιπα μέλη που απαρτίζουν το δ.σ είναι οι Νικόλαος Κρικέλης, Γιάννης Πιλαλίδης, Βασίλης Ιερεμίδης, Ιφιγένεια Αλμπάνη, Κωνσταντίνα Κουρεμένου, Βίκυ Χαβελά, Σοφία Σιάχου.

«Η Ποντιακή Εστία είναι ένα κοινωνικό σχολειό. Δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως το κέντρο πολιτισμού των Ποντίων της διασποράς. Θεωρώ μεγάλη τιμή που ανέλαβα το προεδρείο του φορέα μας και θα προσπαθήσω και εγώ ν ’αφήσω το στίγμα μου, υπηρετώντας και από την θέση του προέδρου, ένα σωματείο που λειτουργεί με το συλλογικά, με αρχή το ‘εμείς’ και ανύπαρκτο το ‘εγώ’», δήλωσε ο νεο-εκλεγμένος πρόεδρος, Κώστας Τσεπραϊλίδης, και συνέχισε: «Η αρχαία μας παράδοση, η Γενοκτονία των προγόνων μας και η διαδοχή στα επερχόμενα διοικητικά συμβούλια, ώστε να υπάρχει συνέχεια, είναι το τρίπτυχο των προσδοκιών μου στην ηγεσία της ‘Ποντιακής Εστίας».

Ο νέος Πρόεδρος Κ. Τσεπραϊλίδης με την οικογένειά του
Για μια ακόμη φορά το δ.σ. της «Ποντιακής Εστίας» απαρτίζεται από μέλη της πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, κάτι που εγγυάται την διαδοχή, την συνέχεια.

Να σημειώσουμε ότι ο Κώστας Τσεπραϊλίδης είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας στη Μελβούρνη, Αυστραλογεννημένος, δεύτερης γενιάς. Είναι παντρεμένος με την Βίκη, και έχουν δύο ενήλικες κόρες, την Μαρία και την Χριστίνα. Οι γονείς του κατάγονται από τον Κτενά, Κοζάνης, ενώ η καταγωγή του από τον Πόντο είναι Προύσα (πατέρας) και Τραπεζούντα (αείμνηστη μητέρα).

Το Black Sea News εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει το νέο Δ.Σ.

bsgreeks.blogspot.gr