Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Δολοφονία δημοσιογράφου στο κέντρο του Κιέβου

ΚΙΕΒΟ, 20 Ιουλίου

Ο γνωστός δημοσιογράφος Πάβελ Σερεμέτ σκοτώθηκε μετά από έκρηξη του παγιδευμνένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου του στη διαστάυρωση των οδών Μπογνταν Χμελίνσκι και Ιβάν Φρανκό στο κέντρο του Κιέβου, σήμερα το πρωί.


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η έκρηξη ήταν εξαιρετικά ισχυρή και τίναξε την πόρτα του οδηγού. Το αυτοκίνητο δεν κάηκε αμέσως και έτσι περαστικοί πρόλαβαν να βγάλουν τον άτυχο δημοσιογράφο από το αυτοκίνητο. Το ασθενοφόρο έφτασε σχεδόν αμέσως αλλά ήταν ήδη αργά.

Η αστυνομία που εξέτασε το αυτοκίνητο αναφέρει ως αιτία εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδοτήθηκε από απόσταση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η ισχύς της έκρηξης είναι ανάλογη με αυτής της χρήσης 600 γραμμαρίων ΤΝΤ.

Η επικεφαλής της Εθνικής Αστυνομίας Χατία Ντεκανοίτζε υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα για την αποκάλυψη των δολοφόνων. Όπως είπε, ο Σερεμέτ ήταν ο πρώτος δημοσιογράφος στον οποίο έδωσε συνέντευξη με την ανάληψη των καθηκόντων της.

Σύμφωνα με πολιτικούς και δημοσιογράφους, η αιτία της δολοφονίας έχει σχέση με την επαγγελματική του ιδιότητα.

Η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την ελευθερία του τύπου Ντούνια Μιγιάτοβιτς, απαίτησε από τις Ουκρανικές αρχές την αποκάλυψη και τιμωρία των δολοφόνων.

Ο Πάβελ Σερεμέτ ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ρώσους δημοσιογράφους τη δεκαετία του '90.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν στο κανάλι ОРТ (μετα — Πρώτο κανάλι). Παρουσιαστής του προγράμματος Βρέμια.

Από την τηλεόραση ο σερεμέτ έφυγε το 2008 και άρχισε να εργάζεται στο περιοδικό "Ογκονιόκ" ως πολιτικός συντάκτης.

Στην Ουκρανία μετακόμισε το 2012 και ξεκίνησε να συνεργάζεται με την Ουκρανική Πράβντα ενώ από το Σεπτέμβριο του '15 είχε δική ραδιοφωνική ειδησεογραφική εκπομπή.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στην πατρίδα του, το Μίνσκ της Λευκορωσίας.

bsgreeks.blogspot.gr