Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Η κυβέρνηση της Τουρκίας ευχαρίστησε τον Πούτιν!

ΑΓΚΥΡΑ, 26 Ιουλίου 2016

Mevlüt Çavuşoğlu, Υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας
Η Τουρκία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άνευ όρων υποστήριξη που παρήχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμήρ Πούτιν στην τουρκική κυβέρνηση, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και δεσμεύθηκε να βελτιώσει γρήγορα τις διμερείς σχέσεις με τη Μόσχα μετά από οκτώ μήνες έντασης.

"Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις ρωσικές αρχές, ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Πούτιν. Έχουμε λάβει άνευ όρων υποστήριξη από τη Ρωσία, σε αντίθεση με άλλες χώρες", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι Habertürk TV χθες 25   Ιουλίου. "Αυτή είναι η προσδοκία μας από όλους τους άλλους φίλους μας επίσης", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με δημοσιέυματα στον ρωσικό τύπο, ήταν οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, που ενημέρωσαν τις τουρκικές αρχές για το πραξικόπημα τουλάχιστον έξι ώρες πριν ξεσπάσει.

Κάνοντας την πρώτη εκτίμηση, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, είχαμε επισημάνει ότι αναμένουμε μια στροφή στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας προς τη Ρωσία και το Ιράν. 

Ρωσία και Τουρκία, έχουν δεσμευθεί στην άμεση αποκατάσταση των σχέσεών τους, μετά από μια περίοδο έντασης 8 μηνών. Στα μέσα Αυγούστου ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Νταγίπ Ερντογάν αναμένεται να συναντηθεί στη Μόσχα με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμήρ Πούτιν. 

Πληροφορίες από HURRIYET
bsgreeks.blogspot.gr