Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Νεκροταφείο για προδότες στην Κωνσταντινούπολη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, 20 Ιουλίου

 Ο Μητροπολιτικός Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Kadir Topbaş είπε ότι η πόλη καθορίζει ήδη ένα οικόπεδο, που θα χρησιμοποιηθεί ως νεκροταφείο για τους συνωμότες της 15ης Ιουλίου, καθώς κανένα νεκροταφείο δε δέχεται τα πτώματά τους. Ονόμασε το οικόπεδο "νεκροταφείο προδοτών".
Kadir Topbaş, Μητροπολιτικός Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

“Παρήγγειλα ήδη ένα χώρο που θα τον περιφράξουν και θα τον ονομάσουμε το "νεκροταφείο των προδοτών". Οι περαστικοί θα καταριούνται αυτούς που είναι θαμμένοι εκεί, οι επισκέπτες θα τους βρίζουν, δεν θα μπορούν να ησυχάσουν ούτε στον τάφο τους" είπε ο Topbaş σε ομάδα διαδηλωτών στην Πλατεία Ταξίμ. Συμπλήρωσε ότι ο Δήμαρχος του Ορνού στη Μαύρη Θάλασσα αρνήθηκε να δώσει χώρο ταφής για τους πραξικοπηματίες..

“Ο Δήμαρχος του Ορντού δεν έδωσε χώρο ταφής για τα νεκρά τους σώματα. Μια οικογένεια έθαψε το πτώμα στον κήπο της. Συγχαίρω τον Δήμαρχο." είπε.

Είπε ότι το νεκροταφείο των ανωνύμων δεν είναι το κατάλληλο μέρος για τους συνωμότες, μια που σ' αυτό βρίσκονται θαμμένοι πιστοί άνθρωποι. Ο Topbaş σημείωσε ότι οι πραξικοπηματίες  “δε θα σωθούν από την κόλαση.”

“Πιστεύω ότι δε θα σωθούν από την κόλαση, Αλλά θα πρέπει να κάνουμε τον κόσμο αφόρητο γι αυτούς,” είπε στους διαδηλωτές.

Στις 19 Ιουλίου, η Διέυθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, δε θα παρέχονται υπηρεσίες θρησκευτικής κηδείας, συμπεριλαμβανομένων των μνημοσύνων, για τους στρατιώτες που συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα, με εξαίρεση αυτούς που συμμετείχαν υπό πίεση.

bsgreeks.blogspot.gr
με πληροφορίες από HURRIYET