Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Υπ. Εξωτερικών: ''Καταδικάζουμε τους βανδαλισμούς στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου''

ΑΘΗΝΑ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα, Πέμπτη 17 Μαρτίου το Υπουργείο Εξωτερικών για τον βανδαλισμό της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου στη Δυτική Όχθη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Υπ. Εξωτερικών:

"Καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς που διέπραξαν άγνωστοι, στις 13 Μαρτίου, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη, όπως και κάθε πράξη μισαλλοδοξίας και βανδαλισμού που καταστρέφει ανεκτίμητης αξίας θρησκευτικά μνημεία και τραυματίζει τις προσπάθειες αλληλοκατανόησης και διατήρησης του θρησκευτικού πλουραλισμού στη Μέση Ανατολή.

Η Ελλάδα αναγνωρίζει τον ιστορικό ρόλο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, το οποίο και στηρίζει διαχρονικά, είναι υπέρμαχος του θρησκευτικού πλουραλισμού και της ειρηνικής συμβίωσης όλων των δογμάτων και θρησκειών και αναμένει από τις αρμόδιες Αρχές να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ενόχων."


Υπενθυμίζουμε, ότι στις 13 Μαρτίου, άγνωστοι Βανδαλισαν το ιστορικό μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου που βρίσκεται στη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη ποταμού.

 Σύμφωνα με το СNN.gr:  Άγνωστοι εισέβαλλαν στις 13 Μαρτίου (29 Φεβρουαρίου σύμφωνα με το Παλαιό Ημερολόγιο που χρησιμοποιεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων) στο μοναστήρι που βρίσκεται κοντά στην περιοχή που ο Ιωάννης ο Πρόδρομος βάπτισε το Χριστό, και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές.

Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, οι δράστες ανέβηκαν από τις σκαλωσιές και μόλις εισήλθαν στο εσωτερικό, ασφάλισαν την κεντρική πόρτα και προχώρησαν ανενόχλητοι στους βανδαλισμούς. Έγραψαν συνθήματα στους τοίχους των δωματίων του πρώτου ορόφου, κατέστρεψαν την αίθουσα με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, έκλεψαν δύο γεννήτριες και εργαλεία.
Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, οι δράστες απομάκρυναν τα κλοπιμαία με αυτοκίνητο, ίχνη του οποίου βρέθηκαν στο αμμώδες έδαφος, έξω από τη μονή.

Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος επισκέφθηκε το βανδαλισμένο Μοναστήρι και δήλωσε ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εύρεση των ενόχων.
Ήδη έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Θρησκευμάτων, ο στρατός και η Ισραηλινή αστυνομία της Ιερηχούς.
Το αρχαίο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου (που υπέστη ζημιές κατά τη διάρκεια του πολέμου των έξι ημερών το 1967) συντηρεί και ανακαινίζει το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

bsgreeks.blogspot.com
Πηγές: mfa.gr,  CNN.gr