Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Π.Ο.Π.Σ. Εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου "Σέρρα. Η ψυχή του Πόντου" του Γιάννη Καλπούζου.

Ο Γιάννης Καλπούζος είναι σύγχρονος συγγραφέας, ποιητής και στιχουργός. Γεννήθηκε στο χωριό Μελάτες της Άρτας το 1960. Από το 1983 ζει στην Αθήνα.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τα εξής έργα του:
Η ποιητική συλλογή «Το νερό των ονείρων» και το μυθιστόρημα «Μεθυσμένος δρόμος» (Ελληνικά Γράμματα 2000).
Η συλλογή διηγημάτων «Μόνο να τους άγγιζα» (Κέδρος 2002).
Το μυθιστόρημα «Παντομίμα Φαντασμάτων» (Άγκυρα 2005), το οποίο κυκλοφόρησε σε επιμελημένη στο σύνολό της επανέκδοση το 2015 από τις Εκδόσεις Ψυχογιός με τίτλο: «Σάος» και υπότιτλο: «Παντομίμα Φαντασμάτων».
Οι ποιητικές συλλογές: «Το παραμιλητό των σκοτεινών Θεών» και «Έρωτας νυν και αεί» ,από τις εκδόσεις Ίκαμε την οποία ήταν υποψήφιοςστη «μικρή λίστα» για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης  2008.
Με το διήγημα «Ο Λευτέρης» συμμετείχε στο συλλογικό έργο «Τέλος καλά, όλα καλά», (Καστανιώτης 2012).
Το μυθιστόρημα «Άγιοι και δαίμονες» (Μεταίχμιο 2011-Ψυχογιός 2015).
Το μυθιστόρημα «Ουρανόπετρα» (Μεταίχμιο 2013).
Το μυθιστόρημα «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου» (Ψυχογιός 2014).
Το μυθιστόρημα «Ιμαρέτ», το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, (Μεταίχμιο 2008-Ψυχογιός 2015). Το «Ιμαρέτ», μεταφράστηκε και κυκλοφορεί στα πολωνικά και στα τουρκικά, ενώ αναμένεται η έκδοσή του στα Αραβικά.

Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί σε δύο τόμους κα η διασκευή του «Ιμαρέτ» σε νεανικό μυθιστόρημα (για παιδιά άνω των 10 ετών) με τίτλους: «Ιμαρέτ, Οι δυο φίλοι και ο παππούς Ισμαήλ» και «Ιμαρέτ, Φάρσες, πόλεμος και όνειρα». Την εικονογράφηση στην εν λόγω έκδοση έχει κάνει ο σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς.

Ο Γιάννης Καλπούζος έχει γράψει και τους στίχους στο παιδικό θεατρικό έργο «Τρυφεράκανθος» της Ελένης Πριοβόλου, καθώς και τους στίχους 70 τραγουδιών μεταξύ των οποίων τα: «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου» που ερμήνευσε η Γλυκερία, «Δέκα μάγισσες» με τον Γιάννη Σαββιδάκη, «Να 'σουν θάλασσα» με τη Νατάσα Θεοδωρίδου, «Τι μου 'χει φταίξει τι μου 'χει λείψει» με την Ελένη Πέτα, «Γιατί πολύ σ’ αγάπησα» με τον Ορφέα Περίδη, το οποίο ερμήνευσε και ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Μανώλης Λιδάκης, και άλλα πολλά γνωστά τραγούδια.

Το 2016 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός το μυθιστόρημά του με τίτλο: «σέρρα» και υπότιτλο: «Η ψυχή του Πόντου».

bsgreeks.blogspot.com