Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Μεγαλειώδης Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου χθες στο Ροστόβ (Φωτογραφίες)

Παρουσία του Ηγέτη των Ελλήνων της Ρωσίας Ιβάν Σαββίδη, του Μητροπολίτη Ροστόβ - Νοβοτσερκασκ Μερκούριου, του Δημάρχου κ. Σεργκέι Γκορμπάν, των εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης, πραγματοποιήθηκε χθες στο Περιφερειακό Κέντρο Πολιτισμού του Ροστόβ, η εκδήλωση για την 25η Μαρτίου - Ημέρα της Εθνικής Παλιγεννεσίας. Με την εκδήλωση αυτή ξεκίνησε το έτος Ελλάδας Ρωσίας.

 Στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Ροστόβ και Νοβοτσερκάσκ Μερκούριος ανέφερε - "Συγχαίρω όλους τους παρευρισκόμενους, και τους Έλληνες και τους ανθρώπους που απλά αγαπάν την Ελλάδα, όλους αυτούς που συνδέουν τη ζωή της πόλης τους με αυτή τη χώρα. Mεταξύ αυτών και τους Ρώσους, που αντιλαμβάνονται το αδιάρρηκτο, και το κυριότερο - το απαραβίαστο και την αναγκαιότητα των πολιτιστικών και θρησκευτικών σχέσεων μεταξύ μας. Στη Σημαία της Ελλάδας, απεικονίζεται ο Σταυρός και αυτό αποτελεί την αδιάψευστη μαρτυρία του τιμήματος που πλήρωσε η Ελλάδα, για την απόκτηση της Ανεξαρτησίας της" - τόνισε ο Μητροπολίτης Μερκούριος.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Ιβάν Σαββίδης τόνισε, ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας καθόρισε ακριβώς το διάνυσμα των ανθρώπινων αξιών, "τι θα μπορούσε να αποτελέσει εθνική ιδέα, είναι φυσικά ο πατριωτισμός"

"Ο λαός μας - είναι πατριώτες της Ρωσίας και της Ελλάδας, καθώς και Πατριώτες ολόκληρου του Ορθόδοξου χώρου. Γι αυτό και παραμένοντας Έλληνες, είναι απαραίτητο να στηρίζουμε τη Ρωσία" - τόνισε ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο Ιβάν Σαββίδης κήρυξε την έναρξη της χρονιάς της Ελλάδας στο Ροστόβ.  



Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σεργκέι Γκορμπάν, τόνισε το ρόλο της Ελληνικής διασποράς στη ζωή της πόλης, την οποία ονόμασε πιο ενεργητική διασπορά όχι μόνο της πόλης αλλά ολόκληρης της Ρωσίας.

"Η Ελληνική διαπορά αποτελεί μια μεγάλη και σεβαστή ένωση στην πρωτεύουσα του Ντον, η οποία διαφυλάσσει και αναπτύσσει τον ελληνικό πολιτισμό, τις παραδόσεις και τη γλώσσα" - τόνισε ο Δήμαρχος. "Δεχθείτε τις ευχαριστίες μου για την ενεργητική σας θέση, για τη δουλειά σας, για τη μεγάλη σας συμβολή στην κοινή υπόθεση".

Ο Δήμαρχος απένειμε μετάλια στα πλέον ενεργητικά μέλη της Ελληνικής Κοινότητας του Ροστόβ.

Η εκδήλωση έκλεισε με πλούσιο μουσικοχορευτικό υπερθέαμα.

bsgreeks.blogspot.com