Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Η Ρωσία εξοπλίζει τους Κούρδους του Ιράκ.

Η Ρωσία παρέδωσε στις ένοπλες δυνάμεις του Ιρακινού Κουρδιστάν 5 αντιαεροπορικά συστήματα ΖU 23-2, ανακοίνωσε ο ακόλουθος του ρωσικού Γενικού Προξενείου στο Ιρακινό Ερμπίλ, Αρτιόμ Γκριγκοριάν.

ΜΟΣΧΑ, 16.03.2016 - RIA NOVOSTI.
Η Ρωσία απέστειλε την πρώτη παρτίδα όπλων στους κούρδους του Ιράκ, αποτελούμενη από 5 αντιαεροπορικά συστήματα ΖU 23-2, που παραδόθηκε στις 14 Μαρτίου με την παρουσία υψηλόβαθμων Ρώσων διπλωματών και του αναπληρωτή αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Κουρδικής Πολιτοφυλακής.

"Η παρτίδα των όπλων έφτασε προχθές, 14 Μαρτίου, και προορίζεται για τον εξοπλισμό των Ενόπλων σχηματισμών της Κουρδικής Πολιτοφυλακής - Πεσμεργκά. Τα όπλα παραδόθηκαν παρουσία του Πρέσβη της Ρωσίας στο Ιράκ και του Γενικού Προξένου της Ρωσία στο Ερμπίλ, καθώς και του αναπληρωτή Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Πεσμεργκά" - δήλωσε ο Αρτιόμ Γκριγκοριάν.

Σύμφωνα με τη δήλωσή του παραδόθηκαν "πέντε αντιαεροπορικά συστήματα ΖU 23-2, καθώς και 20 χιλιάδες βλήμματα γι αυτά".

Ο Γκριγκοριάν δήλωσε, ότι ο Πρέσβης της Ρωσίας στη Βαγδάτη, Ηλία Μοργκουνόφ στις 13 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον Πρόεδρο του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί, συζήτησαν για νέες αποστολές ρωσικών όπλων προς τους Κούρδους.

Bsgreeks.blogspot.com 
με πληροφορίες από  RIA  NOVOSTI