Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα. 34 νεκροί, 125 τραυματίες . Διεθνής καταδίκη.

Τουλάχιστον 34 άτομα σκοτώθηκαν και 125 τραυματίσθηκαν μετά από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της Άγκυρας, εχθές 13 Μαρτίου. 19 άτομα από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ακριβής πληροφορίες για την επίθεση αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Εφκάν Αλά.

Η έκρηξη σημεθιώθηκε σε περιοχή όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένες 10 στάσεις λεωφορείων, ενώ αμέσως μετά την έκρηξη, η περιοχή εκκενώθηκε από το φόβο μιας δεύτερης επίθεσης.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Υπουργό Εσωτερικών Αλά. Ο Ερντογάν καταδίκασε την επίθεση με γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρει ότι "η Τουρκία έγινε στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων, λόγω της αστάθειας στην περιοχή." Η Τουρκία θα συνεχίσει την μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, δήλωσε.

To Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλλε απαγόρευση μετάδοσης σκηνών με θύματα.

Υπενθυμίζουμε, ότι η Πρεσβεία των ΗΠΑ είχε εκδόσει στις 11 Μαρτίου προειδοποίηση προς τους πολίτες της για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Άγκυρας.

"Η Πρεσβεία των ΗΠΑ ενημερώνει τους πολίτες των ΗΠΑ, ότι υπάρχουν πληροφορίες που εκτιμούν ότι υπάρχει πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος σε Τουρκικά κυβερνητικά κτίρια και κατοικίες που βρίσκονατι στην περιοχή Μπαχτσελιεβλέρ της Άγκυρας. Οι πολίτες των ΗΠΑ, θα πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή", αναφέρεται στη δήλωση.

Σε δήλωσή της η Πρεσβεία των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι πληροφορίες της, ήταν από τουρκικές κυβερνητικές αρχές και η έκδοση της προειδοποίησης ήταν διαδικασία ρουτίνας.

Διεθνής Καταδίκη

Πολλές χώρες μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ και η Ρωσία, έσπευσαν να καταδικάσουν την επίθεση.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπυ σε δήλωσή του, εξέφρασε τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση για τους τραυματίες.
"Επανεπιβεβαιώνουμε την δυνατή εταιρική μας σχέση με τη σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, Τουρκία στη μάχη ενάντια στην κοινή απειλή της τρομοκρατίας" είπε.

Ο Εκπρόσωπος της Ρωσικής Προεδρίας, Δημήτρη Πεσκόφ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση.
"Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κταδικάζει τη βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα ... Ο Ρώσος Πρόεδρος θρηνεί, μαζί με όλο τον τουρκικό λαό, που υπέστη άλλη μια τρομοκρατική επίθεση με πολυάριθμα θύματα.".

Την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα καταδίκασαν με κοινή ανακοίνωσή τους οι ηγέτες των κρατών -μελών της ΕΕ.
Οι "28" εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων καθώς και την αλληλεγγύη τους προς την Τουρκία.
"Τρομοκρατικές ενέργειες, από όποιον και όπου λαμβάνουν χώρα, είναι πάντα απαράδεκτες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της θα εντείνουν όλες τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας, σε συνεργασία με τους εταίρους", αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή του οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της ΕΕ.

Κλείσιμο των Κοινωνικών Δικτύων

Με απόφαση Δικαστηρίου της Άγκυρας έκλεισαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία, μετά την τρομοκρατική επίθεση. Μεταξύ αυτών το facebook και το Twitter.

bsgreeks.blogspot.com
με πληροφορίες από ΗURRIYET, ΑΠΕ ΜΠΕ