Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Παρέλαση Λετονών SS σήμερα στη Ρήγα. (BINTEO)

Ρήγα 16.03.2016

Εκατοντάδες αστυνομικοί, αναπτύχθηκαν και φέτος στους δρόμους της Ρήγας για την αποφυγή ταραχών εν όψει της "Ημέρας των Λεγεωνάριων"

Για άλλη μια χρονιά οι επιζώντες Λεττονοί SS παρέλασαν σήμερα στους δρόμους της Ρήγας. Μαζί τους και αντιπροσωπεία της Ουκρανικής "ΑΖΟΒ".

Η παρέλαση βέβαια φέτος ήταν μικρότερη από άλλες χρονιές, μόλις χίλια άτομα συμμετείχαν και γι αυτό ο Δήμαρχος της πόλης, θεώρησε καλό να ευχαριστήσει τους κατοίκους της πόλης. "Στις εκδηλώσεις για την ονομαζόμενη Ημέρα των Λεγεωνάριων συμμετέχουν 800 - 900 άτομα. Στην Ρήγα ζουν 700000 κάτοικοι" έγραψε ο Δήμαρχος Νιπ Ουσάκοφ στη σελίδα του στο facebook, ευχαριστώντας τους κατοίκους της Ρήγας για την αρνητική δυναμική.

Από την άλλη πλευρά ο Λεττονός Ευρωβουλευτής Αντρέι Μαμίκιν προσπάθησε να δικαιολογήσει την παρέλαση. "Το κύριο θέμα της παρέλασης, είναι να τιμήσουμε αυτούς που νόμιζαν ότι πολεμούν για την ανεξαρτησία της Λεττονίας, έστω και υπό τις σημαίες του Χίτλερ" έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.

Οι διοργανωτές, δεν επέτρεψαν στην ΑΖΟΒ να παρελάσει μαζί τους αν δεν μαζέψει τις σημαίες της. (ΒΙΝΤΕΟ) Οι Ουκρανοί αποφάσισαν να ακολουθήσουν την πορεία ξεχωριστά, ενώ μετά το τέλος κάλεσαν τους Λετονούς να διώξουν τους Ρώσους από τη χώρα τους. "Διαβατήριο στα σκυλιά και σπίτι" είπε κατά λέξη ο Γιαροσλάβ Σολοντούχ, επικεφαλής των Ουκρανών φιλοξενουμένων!!!

Η Ρωσική Πρεσβεία, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι "οι σημερινές εκδηλώσεις αποτελούν ύβρι στη μνήμη εκατομμυρίων νεκρών που έδωσαν τη ζωή τους για τη νίκη ενάντια στο φασισμό".

Μικρή διαδήλωση διαμαρτυρίας, αν και απαγορεύθηκε από τις αρχές, οργανώθηκε από Λετονούς που πολέμησαν με τον Κόκκινο Στρατό  αντιστασιακές και αντιφασιστικές οργανώσεις.

Αυτά συμβαίνουν σήμερα στο Κοινό Ευρωπαϊκό μας σπίτι.

bsgreeks.blogspot.com
με πληροφορίες από Vesti.lv