Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Παρουσίαση νέου επιβατικού αεροσκάφους από τους Ρώσους

ΙΡΚΟΥΤΣΚ, 08 Ιουνίου 2016. Παρουσιάστηκε σήμερα το νέο επιβατικό αεροσκάφος ρωσικής κατασκευής МС-21-300 στο εργοστάσιο παραγωγής του στο Ιρκούτσκ.

Στην τελετή παρουσίασης συμμετείχαν ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντινίτρι Μεντβέντεφ, οι αναπληρωτές πρωθυπουργοί Αρκάντικι Ντβόρκοβιτς και Ντιμίτρι Ρογκόζιν, ο Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ καθώς και ο πρόεδρος της εταιρείας κατασκευαστή της σειράς  промышленности и торговли Денис Мантуров, а также президент компании-разработчика МС-21, "IRKUT Corporation", ΟλέγκΝτέμτσενκο.


Οι Ρώσοι ασχολούνται τα τελευταία χρόνια πολύ σοβαρά με την υπόθεση της κατασκευής αξιόπιστων και σύγχρονων επιβατικών αεροσκαφών, σε μια προσπάθεια να σπάσουν τις μονοπωλιακές καταστάσεις των διεθνών αγορών αλλά και να τροφοδοτήσουν την εσωτερική αγορά.


Η οικογένεια του МС-21 έχει ήδη δύο μοντέλα: το МС-21-200 για μεταφορά από 132 έως 165 επιβατών και του νέου ΜС-21-300 που έχει τη δυνατόητα μεταφοράς 163 έως 211 επιβατών.



Το αεροσκάφος που έχει κατασκευαστεί με τη χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολιγιών μπορεί να πετάξει σε όλες τις κλιματικές συνθήκες. Υπάρχουν ήδη παραγγελίες 275 αεροσκαφών, ενώ και η ρωσική  AEROFLOT παρήγγειλε 50 αεροσκάφη. Τα πρώτα αεροσκάφη θα παραδωθούν το 2018.

bsgreeks.blogspot.gr
με πληροφορίες από RIA Novosti