Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για ενέργειες που έγιναν σε συνέχεια της ανάρτησης του προβοκατόρικου πανό στον αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας

ΑΘΗΝΑ, 13 Ιουνίου
Ανακοίνωση για τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με το πανό - πρόκληση των αλβανών στον αγώνα με την Ελβετία, εξέδωσε χθες το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Σε συνέχεια της ανάρτησης του προβοκατόρικου και προκλητικού πανό στον ποδοσφαιρικό αγώνα Αλβανίας - Ελβετίας στο πλαίσιο του EURO 2016, γνωστοποιείται ότι πραγματοποιήθηκαν ήδη οι ακόλουθες ενέργειες:

O Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Ευστράτιος Ευθυμίου, εξέδωσε άμεσα απάντηση παρουσιάζοντας τη θέση του Υπουργείου σχετικά με την ανάρτηση του προκλητικού πανό.

Εστάλη αυστηρότατη επιστολή διαμαρτυρίας του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρου Κοντονή, προς τον Γενικό Γραμματέα της UEFA, κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Η Πρέσβης της Ελλάδας στη Βέρνη, κυρία Χαρά Σκολαρίκου, προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το Γενικό Γραμματέα της UEFA, κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας προς το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβήματα διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν ήδη και από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών προς τους Πρέσβεις της Γαλλίας και της Αλβανίας στην Αθήνα.

Έγιναν δύο αυστηρότατα διαβήματα διαμαρτυρίας από τον Πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα, κ. Λεωνίδα Ροκανά, προς την ηγεσία του αλβανικού ΥΠΕΞ, από την οποία ζητήθηκε να αποδοκιμαστεί η θλιβερή, απαράδεκτη και θρασύτατη ενέργεια της ανάρτησης του πανό.

Σε συνέχεια των ανωτέρω παραστάσεων διαμαρτυρίας, οι Γάλλοι διοργανωτές και η UEFA επεσήμαναν ότι η ανάρτηση του συγκεκριμένου πανό έγινε πριν από την έναρξη του αγώνα, τόνισαν ότι η απομάκρυνσή του ήταν άμεση και μας διαβεβαίωσαν ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθεί το απαράδεκτο αυτό συμβάν.

Από την αλβανική πλευρά ζητήθηκε να καταδικαστεί επισήμως η θρασύτατη αυτή ενέργεια. Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι η Αλβανία δεν έχει αντιληφθεί την αναγκαιότητα μίας τέτοιας κίνησης, αλλά θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε αυτό να γίνει κατανοητό."

bsgreeks.blogspot.gr
από mfa.gr