Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Έκτακτος έλεγχος πολεμικής ετοιμότητας στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις

ΜΟΣΧΑ, 14 Ιουνίου
Από σήμερα, μέχρι και τις 22 Ιουνίου βρίσκεται σε εξέλιξη ξαφνική άσκηση - επιθεώρηση πολεμικής ετοιμότητας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η επιθεώρηση άρχισε σήμερα στις 07:00 μετά από απόφαση του Ανωτάτου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμήρ Πούτιν.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας, Στρατηγό Σόιγκου η έκτακτη επιθεώρηση γίνεται "Για την αξιολόγηση της μαχητικής και επιστρατευτικής ικανότητας" και αφορά μια σειρά τομείς, αποθήκες πυρομαχικών και όπλων καθώς και επιμέρους όργανα της στρατιωτικής διοίκησης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών θα ελεγχθούν τα "πρότυπα χρόνου εκτέλεσης και ο καθορισμένος βαθμός ετοιμότητας μάχης." Επιπλέον, είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί η ικανότητα των στρατιωτικών διοικήσεων στην εκτέλεση των καθηκόντων που τους έχουν ανατεθεί, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων επιστράτευσης.



Εκτός από την ετοιμότητα, ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στη συνιστώσα της επιστράτευσης - κινητοποίησης των ενόπλων δυνάμεων, η κατάσταση των εφεδρικών δυνάμεων, καθώς και τα αποθεματικά όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού.


bsgreeks.blogspot.gr
με πληροφορίες από tass.ru