Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΝΑΤΟ. Από τον Ιανουάριο του 2017 η εγκατάσταση των 4 ταγμάτων στην Πολωνία και τη Βαλτική.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 15 Ιουνίου

Η εγκατάσταση των προκεχωρημένων τμημάτων (ταγμάτων) του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και τις Βαλτικές χώρες, σύμφωνα με πληροφορίες θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2017.

Οι Υπουργοί Άμυνας των 28 χωρών του ΝΑΤΟ, ενέκριναν εχθές Τρίτη την εγκατάσταση τεσσάρψν ταγμάτων από ένα σε Πολωνία, Λιθουανία, Λεττονία και Εσθονία που οι άνδρες τους θα εναλλάσονται ανά εξάμηνο.Μια σειρά χωρών έχουν ήδη εκφράσει την ετοιμότητα να συμμετάσχουν.

Νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας τοτ ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ, ανακοίνωσε ότι τα τάγματα θα βρίσκονται υπό τη Διοίκηση του ΝΑΤΟ, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα της πολυεθνικής δύναμης θα αποτελούνται από τις χώρες "ηγέτες" του ΝΑΤΟ. Τα τρία από τα τέσσερα τάγματα θα αποτελούνται από άνδρες των ΗΠΑ, Γερμανίας και Μεγάλης Βρετανίας.


Σύμφωνα με τον μόμιμο εκπρόσωπο των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Ντάγκλας Λιούτ, η δύναμη κάθε τάγματος θα είναι από 800 - 1000 άνδρες, θα αλλάζουν κάθε έξι - εννέα μήνες, αλλά η παρουσία θα είναι μόνιμη σε αυτές τις χώρες..


Αναμένεται ότι στη σύνοδο της Βαρσοβίας, το ΝΑΤΟ θα καθορίσει πλέον τις τελικές λεπτομέρειες καθορίζοντας το χρόνο και τις τοποθεσίες εγκατάστασης.

To Black Sea News έχει ήδη εδώ και ενάμισυ μήνα μεταφέρει την είδηση εγκατάστασης των 4 ΝΑΤΟϊκών ταγμάτων στην Πολωνία και τις Βαλτικές χώρες.

bsgreeks.blogspot.gr