Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Τουρκία. Επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού εναντίον των Κούρδων. Για 1000 κούρδους νεκρούς κάνουν λόγο οι Τούρκοι.

 ΑΓΚΥΡΑ 06 Ιουνίου 2016

Πληροφορίες για τις επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων στη Νοτιοανατολική Τουρκία έδωσε το Γενικό Εποτελείου Στρατού της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πάνω από 1000 μαχητές του ΡΚΚ εξοντώθηκαν στη διάρκεια επιχειρήσεων του Τουρκικού Στρατού μέχρι της 3 Ιουνίου, στην περιοχή Νουσαγιμπίν της Νοτιοανατολικής επαρχίας του Μαρντίν και στη νοτιοανατολική επαρχία του Σιρνάκ.

495 μαχητές του ΡΚΚ σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις στο Νουσαγιμπίν, 515 οδοφράγματα απομακρύνθηκαν, 53 χαρακώματα γέμισαν και 1.256 χειροποίητα εκρηκτικά καταστράφηκαν, αναφέρει το Γενικό Επιτελείο στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι κατασχέθηκαν 239 όπλα, 11.041 φυσίγγια, 45 ασύρματοι και 40 κιλά εκρηκτικών υλών.

Άλλοι 505 μαχητές του ΡΚΚ σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις στο Σιρνάκ, όπου μετακινήθηκαν 238 οδοφράγματα, 39 χαρακώματα γέμισαν και 1566 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμό καταστράφηκαν. Κατεσχέθηκαν αντίστοιχα, 280 όπλα, 25.929 πυρομαχικά, 9 ασύρματοι και 6.420 εκρηκτικοί μηχανισμοί.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Η κοινή επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας στο Νουσαγιμπίν και το Σιρνάκ, με συμμετοχή και αξιωματικών της αστυνομίας, ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 3 Ιουνίου.

Παράλληλα αεροσκάφη της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας από εχθές 5 Ιουνίου συνεχίζουν να επιχειρούν εναντίον στόχων του ΡΚΚ στην Νοτιοανατολική Τουρκία και στο Βόρειο Ιράκ.

Τα τουρκικά αεροσκάφη κατέστρεψαν στόχους του ΡΚΚ στην νοτιοανατολική επαρχία Χακαρί καθώς και στις επριοχές Αβασίν, Μπασιγιάν και Καντίλ στο Βόρειο Ιράκ.

Το τελευταίο χτύπημα της τουρκικής αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μεταξύ 8:54 πμ και 9:46 πμ στην περιοχή Γκαρά στο Βόρειο Ιράκ.

Κατανοούμε ότι η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας αποτελεί την περιγραφή ενός κανονικού πολέμου σε εξέλιξη στο έδαφος της Τουρκίας και στο Βόρειο Ιράκ.

bsgreeks.blogspot.gr
με πληροφορίες από Hurryet