Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Νέα Πολιτική Ασφαλείας από τη Γερμανία, όπου η Ρωσία θεωρείται πλέον όχι εταίρος αλλά αντίπαλος.

ΜΟΣΧΑ, 05.06.2016, — RIA Novosti.  H Γερμανική Κυβέρνηση, για πρώτη φορά από το 2006 ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει τη "Λευκή Βίβλο", εγχειρίδιο για την πολιτική εθνικής ασφάλειας του κράτους. Το 80σέλιδο έγγραφο που συντάχθηκε από το Υπουργείο Άμυνας, διορθώθηκε από τις λοιπές αρχές ασφαλείας και ως αποτέλεσμα συμπεριέληφθησαν σημαντικές αλλαγές, μεταξύ αυτών και αναφορικά με τη Ρωσία. Η Μόσχα δεν αντιμετωπίζετε πλέον ως εταίρος, αλλά ως αντίπαλος, γράφει η εφημερίδα Die Welt.


Σύμφωνα με τους συγγραφείς του εγχειριδίου, η Ρωσία βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ πολέμου και ειρήνης. "Η Μόσχα προωθεί τα συμφέροντά της με βίαιες μεθόδους και χωρίς εξουσιοδότηση, αλλάζει τα εγγυημένα από το διεθνές δίκαιο σύνορα και γι αυτό αποτελεί απειλή για την παγκόσμια τάξη στην Ευρώπη, που δημιουργήθηκε με το τέλος του "ψυχρού πολέμου", - αναφέρεται στο εγχειρίδιο. Επίσης αναφέρεται, ότι η Ρωσία "απομακρύνεται από τη Δύση, ενισχύει τον στρατηγικό ανταγωνισμό και  εντείνει τη στρατιωτική δραστηριότητα στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης".


Ιδιαιτερη ανησυχία προκαλεί στους συγγραφείς του εγχειριδίου "η χρήση ψηφιακών επικοινωνιών για την επίδραση στην κοινή γνώμη, από τον ανεπίσημο έλεγχο των συζητήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, ως την χειραγώγηση των πληροφοριών και των ειδήσεων", - τονίζεται στο εγχειρίδιο.

Όλα αυτά, θεωρούν αξιωματούχοι ασφαλείας, μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες για τη Γερμανία, "γι αυτό χωρίς θεμελιώδη αλλαγή πλεύσης, η Ρωσίας στο εγγύς μέλλον, θα αποτελέσει πρόκληση για την ασφάλεια της ηπείρου μας"- συνοψίζεται στο εγχειρίδιο.

Συνολικά στο έγγραφο απαριθμούνται 10 απειλές για την ΟΔΓ, μεταξύ αυτών, η διεθνής τρομοκρατία, ο ριζοσπαστικός εθνικισμός, το μεταναστευτικό, αλλά και ο κίνδυνος επιδημιών, λόγω της αύξησης του πληθυσμού.


Η "Λευκή Βίβλος" θα έπρεπε να εγκριθεί και να παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, πριν τις θερινές διακοπές, γράφει η εφημερίδα.


bsgreeks.blogspot.gr
αναδημοσίευση από RIA Novosti