Αμερικανο - ρωσική κόντρα για επικίνδυνους ελιγμούς πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΟΣΧΑ, 30.06

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ των υπουργείων άμυνας Ρωσίας και ΗΠΑ που αλληλοκατηγορούνται για επικίνδυνους ελιγμούς των πολεμικών τους πλοίων στη Μεσόγειο.

Την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε το πλήρωμα του αμερικνικού αντιτορπιλλικού "Gravely" για επικίνδυνους ελιγμούς και συγκεκριμένα ότι πλησίασε σε σημείο επικίνδυνο για σύγκρουση τη ρωσική φρεγάτα "Γιαροσλάβ Μούντριι". Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, αυτό αποτελεί παραβίαση των διεθνών κανόνων, αλλά και των ρωσο αμερικανικών συμφωνιών.

Σήμερα ήρθε η απάντηση του αμερικανικού Πενταγώνου, που κατηγορεί το πλήρωμα της ρωσικής φρεγάτας για λανθασμένη μετάδοση σήματος "για αδυναμία ελιγμών". Όμως όπως λένε οι αμερικανοί, όταν το αντιτορπιλλικό τους άλλαξε πορεία, άλλαξε πορεία και η φρεγάτα. Έτσι αποδίδουν στους ρώσους πρόθεση να παρεμποδίσουν την πορεία του αντιτορπιλλικού που συνόδευε το αεροπλανοφόρο "Hurry Trouman".

Σύμφωνα με ρώσους ναυτικούς αναλυτές η κίνηση του αντιτορπιλλικού των ΗΠΑ είναι συνηθισμένη για πλοία που συνοδεύουν τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ, ξεκάθαρα βέβαια παραβατική.

Εγώ πάντως θα σημειώσω ότι είναι η περίπτωση που ο λαός μας λέει "δυό γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχειρώνα"

Δείτε το βίντεο:
bsgreeks.blogspot.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 Χρόνια από το Πυρηνικό Ατύχημα στο Τσέρνομπιλ. Αναμνήσεις ενός φοιτητή στο Κίεβο.

18 Μαίου 2009. Ο Ιβάν Σαββίδης επιστρέφει την Εικόνα του Αγίου Παντελεήμωνα στο Νεοαθωνικό Μοναστήρι στην Αμπχαζία.

8 ή 9, ή 8 και 9 Μαίου η Ημέρα της Νίκης ενάντια στη φασιστική Γερμανία. Πως, πότε, που και από ποιόν υπογράφηκε η συνθηκολόγηση;