Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Χουλούσι Ακάρ. Το ΝΑΤΟ πιο ενεργό και ζωντανό από ποτέ.

 Πιστεύουμε ότι το ΝΑΤΟ είναι πιο ενεργό από ποτέ, δήλωσε σήμερα ο Υπ. Άμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακαρ, επισκεπτόμενος τη Διοίκηση του 3ου Σώματος που συμμετείχε στη Δύναμη Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Rapid Deployment Corps-Turkey (NRDC-T) κατά το 2021.

ΑΓΚΥΡΑ, 14.01.2022

Η Τουρκία μοιράζεται τις αξίες και τις ευθύνες του ΝΑΤΟ και έχει εκπληρώσει «επιτυχώς» όλα τα καθήκοντα και τις αποστολές που της έχουν ανατεθεί από το 1952, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Πιστεύουμε ότι το ΝΑΤΟ, ως η πιο επιτυχημένη αμυντική συμμαχία στην ιστορία, είναι πιο ενεργή και ζωντανή από ποτέ», είπε.

Περιέγραψε τη μεταφορά στη Ρουμανία στο πλαίσιο της «Άσκησης Steadfast Defender-21» ως «εντυπωσιακή επιτυχία» όσον αφορά την επιμελητεία και τη στρατιωτική κινητικότητα.

«Ακριβώς μετά από αυτή την άσκηση, η 66η Ταξιαρχία συμμετείχε με επιτυχία στην «Άσκηση Saber Guardian Exercise» με 11 συμμαχικές χώρες. Αυξάνει τη διαλειτουργικότητά μας με τις δυνατότητές μας, συμβάλλει στην αλληλεγγύη μας και βελτιώνει τις πολεμικές μας ικανότητες», είπε.

Ο Ακάρ είπε ότι το 2021 ήταν μια χρονιά γεμάτη δυσκολίες, προσθέτοντας: «Μία από αυτές τις δυσκολίες είναι η πανδημία, η οποία συναντάται μία φορά τον αιώνα και της οποίας ο αντίκτυπος συνεχίζει να επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο».

Η άλλη απειλή είναι το ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον ασφαλείας, είπε.

«Ενώ η αποστολή μας στο Αφγανιστάν τελείωσε πέρυσι, νέοι κίνδυνοι έχουν προκύψει γύρω από την Ουκρανία. Ωστόσο, δείξατε τον επαγγελματισμό και την αφοσίωσή σας ενώ εκτελείτε αποτελεσματικά το έργο σας», είπε.

«Έχετε επίσης επιδείξει, ως πολυεθνική συμμαχική δύναμη, την πολιτική ενότητα και αλληλεγγύη που αποτελούν ουσιαστικά στοιχεία για την άμυνα της ευρωατλαντικής περιοχής. Πρέπει να διατηρήσουμε τη βαθιά τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει και να τη χρησιμοποιήσουμε για μελλοντικές αποστολές», πρόσθεσε.

BLACK SEA NEWS με πληροφορίες από HURRIJET