Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Σχόλιο για το Έκτακτο Συνέδριο της Δι.Συ.Π.Ε.

Του Θράσου Ευτυχίδη

Πολλοί φίλοι και αναγνώστες, μου ζητάν να σχολιάσω τα του Εκτάκτου Συνεδρίου της Δι.Συ.Π.Ε. Όπως όλοι γνωρίζετε, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Αυγούστου στο Πανόραμα στη Θεσσαλονίκη.
Το προεδρείο του Εκτάκτου "Συνεδρίου"
Το Συνέδριο, οφείλω να πω, ότι το παρακολούθησα ολόκληρο μέσω του livemedia.Ξέρω πολλοί θα πείτε ότι έχω μαζοχιστικές τάσεις....

Η συμμετοχή ήταν ελάχιστη. Το παρακολούθησαν περίπου 50 εκπρόσωποι σωματείων της ΠΟΕ. Εξαρχής λοιπόν, η λήψη οποιασδήποτε απόφασης αλλαγής του Καταστατικού θα ήταν παράνομη με βάση το ισχύον που απαιτεί και αυξημένη πλειοψηφία. Προφανέστατα αυτό έγινε αντιληπτό από τους διοργανωτές του που με εύσχημες δικαιολογίες προχώρησαν στην αναβολή οποιασδήποτε απόφασης.
Απογοητευτική η εικόνα των Συνέδρων
Υπήρξε ενημέρωση από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Παρχαρίδη για όσα οδήγησαν στο έκτακτο συνέδριο. Σχολιάζοντας τον κ. Γιώργο Παρχαρίδη, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν περίμενα ένα διαφορετικό τρόπο παρουσίασης. Δυστυχώς ακόμη και οι αρκετές αλήθειες που είπε χάθηκαν στη λογική αντιπαράθεσης που εξέφραζε ο λόγος του.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις Συνέδρων. Εκεί είχαμε λίγο απ' όλα. Υπήρξαν κυριολεκτικά αστείες τοποθετήσεις (περί ξανθού γένους) ανθρώπων που απέχουν και δεν εννοούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα. Υπήρξε μπόλικη παραποίηση γεγονότων και ψέμα. Τοποθετήσεις που απλά έγιναν για να δείξουν την πίστη στον Παρχαρίδη και τις θέσεις που εκφράζει. Υπήρξαν διαλακτικές τοποθετήσεις στην σωστή κατά την άποψή μου κατεύθυνση της ενότητας και τέλος υπήρξαν και σωστές λογικές τοποθετήσεις όπου τέθηκαν πραγματικά σοβαρά τα ζητήματα. Οι τελευταίες από ανθρώπους που έχουν εκφραστεί και δημόσια το τελευταίο διάστημα.

Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα. Υπήρξαν στιγμές που άκουσα γεγονότα να παραποιούνται εκούσια και προσπάθειες να μηδενίζονται και αυτό με ενόχλησε ιδιαίτερα (αγαπητέ υπό παραίτηση συχωριανέ μου).

Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Θεωρώ ότι λείπει η εμπιστοσύνη. Ακόμη και έτσι όμως η συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων σωματείων μόνο της ΠΟΕ σε ένα όργανο που θέλει να λέγεται Διεθνές, ήταν θετική. Η ΠΟΕ συνεχίζει να έχει αυτοκτονικές τάσεις. Ο δρόμος είναι μακρύς. 

Κρατώ πάρα πολύ μικρό καλάθι.

bsgreeks.blogspot.gr