Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Ελληνική Νεολαία της Ρωσίας "Δεν θα επιτρέψουμε τη μετατροπή Ορθόδοξων Ναών σε Τζαμιά"

ΡΟΣΤΟΦ ΣΤΟ ΝΤΟΝ, 08 Αυγούστου 2016

Ενόψει και της αυριανής συνάντησης Πούτιν - Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη, η ελληνική νεολαία κινητοποιείται για να αποτρέψει τη μετατροπή βυζαντινών Ναών και Μνημείων του Χριστιανισμού, που βρίσκονται στην Τουρκία σε τζαμιά.

Έτσι απευθύνει ηλεκτρονικά έκκληση προς τους Προέδρους Ρωσίας και Τουρκίας. Την έκκληση μπορείτε να την βρείτε στο: ΕΚΚΛΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ 

Η μετάφραση της έκκλησης έχει ως εξής:

Δε θα επιτρέψουμε τη μετατροπή των βυζαντινών Ορθόδοξων Ναών που βρίσκονται στο έδαφος της Τουρκίας σε τζαμιά!

 Στις αρχές του 20ου αιώνα, την περίοδο εγκαθίδρυσης του τουρκικού κράτους, οι βυζαντινές εκκλησίες, έπαψαν να αποτελούν τόπο προσευχής, γι αυτούς που τις έκτισαν - τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Αργότερα η απόδοση του χαρακτηρισμού μουσείο, επέτρεψε να αποτελούν μέρος της Χριστιανικής Ιστορίας και  του Πολιτισμού.

Τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία πρακτικής μετατροπής των Μνημείων της Χριστιανικής Κληρονομιάς σε τζαμιά.в мечети. Το 2012 εγκαινιάσθηκε τζαμί στο χώρο της Αγίας Σοφίας στη Σμύρνη. Αργότερα, το 2013, την ίδια τύχη είχε και ο φημισμένος Ναός της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα. Στη σειρά ακολουθούν και άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες και ναοί, η τύχη των οποίων έχει ήδη αποφασισθεί σε κυβερνητικό επίπεδο.

 Δεν απέχει πολύ από την τελική μετατροπή του σε τζαμί ένας από τους πλεόν γνωστούς Ναούς του Χριστιανικού Πολιτισμού - ο Ιερός της Του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ναός που από το 1935, λειτουργεί ως Μουσείο και προστατεύεται από την ΟΥΝΕΣΚΟ, αποτελεί Ιερό Σύμβολο για το σύνολο του Χριστιανικού κόσμου, μνημείο Ιστορίας και Πολιτισμού.

  Το πρώτο βήμα έχει ήδη γίνει. Με την ευκαιρία του Ραμαζανιού, από 6 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2016, καθημερινά στο Ναό γινόταν ανάγνωση του Κορανίου.Για πρώτη φορά τα τελευταία 85 χρόνια στην Αγία Σοφία από το στόμα του μουεζίνη ακούστηκε το adhan - το κάλεσμα για προσευχή.



Η Παγκόσμια Κοινότητα εξέφρασε ενεργητικά την διαμαρτυρία της ενάντια στις ενέργειες των τουρκικών αρχών, που υποστηρίζουν αυτό που συμβαίνει. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος καταδίκασε επίσημα, ονομάζοντας την ανάγνωση του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, προσβολή για ολόκληρη την Ιστορία του Χριστιανισμού.

Κάνουμε έκκληση σε όλους όσους δεν είναι αδιάφορη, η μοίρα της πλούσιας Χριστιανικής Κληρονομιάς στην Τουρκία, σε όλους όσους δεν επιθυμούν να δουν ως αποτέλεσμα τέτοιων αλόγιστων ενεργειών την  διαθρησκευτική ένταση που απειλεί να μετατραπεί σε σύγκρουση, να υπογράψει αυτή την έκκληση διαμαρτυρίας.

Η Ρωσία υπήρξε ανέκαθεν παράδειγμα της διαθρησκευτικής ειρήνης, που στηρίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό,  την προσεχτική σχέση απέναντι στην ξένη ιστορία και τις ιερές θρησκείες άλλων ως προς την πίστη ανθρώπων.

Ορθόδοξοι και Μουσουλμάνοι, πιστοί και άπιστοι, με το μυαλό ή με τη συνείδηση, από θρησκευτικές ή πολιτιστικές πεποιθήσεις - ας υψώσουμε τη φωνή μας και ας μεταφέρουμε στις υψηλότερες κρατικές αρχές, την ανησυχία μας για το καθεστώς και την ασφάλεια των Μνημείων Χριστιανικής Κληρονομιάς πυ βρίσκονται στο έδαφος της Τουρκίας.

Η έκκληση απευθύνεται προς:
  • Τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμηρ Πούτιν
  • Τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Το BLACK SEA NEWS στηρίζει την προσπάθεια και καλεί όλους τους φίλους αναγνώστες να υπογράψουν την έκκληση ΕΔΩ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ 
 
 bsgreeks.blogspot.gr