Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Το ρωσικό ΥΠΕΞ, συμμερίζεται την ανησυχία της ελληνικής διασποράς της Ρωσίας για τη μοίρα των μνημείων χριστιανικής κληρονομιάς στην Τουρκία.

ΡΟΣΤΟΦ ΣΤΟ ΝΤΟΝ, 05 Αυγούστου 2016
 
Το ρωσικό ΥΠΕΞ, συμμερίζεται την ανησυχία της ελληνικής διασποράς της Ρωσίας για τη μοίρα των μνημείων χριστιανικής κληρονομιάς που βρίσκονται στην Τουρκία.

Σε επιστολή που απεστάλλει προς την Εθνικο-πολιτιστική Αυτονομία των Ελλήνων της Ρωσίας, τονίζεται το απαράδεκτο της χρήσης τέτοιων μνημείων που λειτουργούν ως μουσεία και προστατεύονται από την UNESCO, για ακατάλληλους ως προς τον επίσημο χαρακτηρισμό τους σκοπούς.


«Καλούμε την Τουρκία να παραμείνει στις θέσεις του εγγυητή των θρησκευτικών και πνευματικών αξιών και της πολυθρησκευτική και πολυεθνικής τουρκικής κοινωνίας και να μη δημιουργεί  επιπλέον λόγους για ένταση», - σημειώνεται στην επιστολή.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 5 Ιουλίου, με αφορμή την ανάγνωση του Κορανίου, εντός του Ιερού Ναού της Του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, ο Πρόεδρος της Εθνικο-πολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας κ. Ιβάν Σαββίδης απέστειλε επιστολές στον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμήρ Πούτιν και τον Πατριάρχη Μόσχας και Ρωσίας Κύριλλο, με την παράκληση να παρέμβουν για την προστασία των Χριστιανικών μνημείων που βρίσκονται στην Τουρκία.

Κύριος στόχος των επιστολών, ήταν  να τεθεί το ζήτημα του καθεστώτος και της προστασίας των βυζαντινών Ναών και Μνημείων που βρίσκονται στο έδαφος του τουρκικού κράτους στην επερχόμενη συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν.

bsgreeks.blogspot.gr
με πληροφορίες από agoor.ru