Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Νέους στόχους για την "ΑΣΠΙΔΑ του ΕΥΦΡΑΤΗ" θέτει ο Ερντογάν. Οι πραγματικές επιδιώξεις της Τουρκίας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, 19 ΣΕΠ 2016

O Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έθεσε το νέο στόχο της επιχείρησης εναντίον του “ISIS”..

Θέτοντας ερωτήσεις στον εαυτό του και απαντώντας ο ίδιος έθεσε ως νέο στόχο της επιχείρησης την Αλ Μπαμπ.

«Η Τζαραμπουλούς έχει τελειώσει [εκκαθαρίσθηκε από τους αντάρτες]. Επιστρέφουν οι κάτοικοι με χαρά; Ναι επιστρέφουν. Όπως κάνουν και στην Αλ Ράι που έχει επίσης εκκαθαρισθεί. Τώρα θα στραφούμε πρός τα κάτω, ως την Αλ Μπάμπ» είπε ο Ερντογάν στις 19 Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη όπου θα μιλήσει στην 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Αλλά γιατί πάμε εκεί κάτω; Αυτό είναι το ερώτημα τώρα. Πρέπει να απαλαγούμε από το να αποτελούν αυτά τα μέρη απειλή για εμάς», συμπλήρωσε.
Το προπύργιο των Ισλαμιστών στην Αλ Μπαμπ, είναι 30 χιλιόμετρα νότια της Αλ Ράι (τουρκικών συνόρων), ενώ βρίσκεται 25 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του πεδίου της μάχης στο Χαλέπι.

Φυσικά όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι πρακτικά στόχος των τούρκων δεν είναι οι ισλαμιστές, αλλά οι κούρδοι της Δημοκρατικής Ένωσης στην Συρία που οι τούρκοι τους θεωρούν επίσης τρομοκράτες, αν και στηρίζονται και ενισχύονται από τους συμμάχους της Τουρκίας (ΗΠΑ).

Σε μια κρίση ειλικρίνειας, ο Ερντογάν μίλησε για τους πραγματικούς στόχους της επιχείρησης.
«Ως μέρος της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη, μια περιοχή 900 τετραγωνικών χιλιομέτρων εκκαθαρίσθηκε από τον τρόμο μέχρι τώρα. Πιέζουμε αυτή τη γραμμή προς το νότο τώρα», είπε ο Ερντογάν.

«Μπορεί να αξιολογήσουμε αυτή την περιοχή ως ένα σύνολο 5.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ως τμήμα μιάς ζώνης ασφαλείας».

Η Τουρκία εδώ και καιρό επιχειρηματολογεί υπέρ της δημιουργίας μιας «ζώνης ασφαλείας», «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων», στα σύνορά της με τη Συρία. Σύμφωνα με την τουρκική θέση, μια τέτοια ζώνη θα βοηθήσει στην εκκαθάριση του ISIS, αλλά και στο σταμάτημα των μεταναστευτικών ροών.


Μέχρι στιγμής οι δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας, αρνούνται τη δημιουργία μιας τέτοιας ζώνης με επιχείρημα το κόστος επιτήρησης αλλά και την ανάγκη επίγειας δύναμης που θα δημιουργήσει.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν ο κύριος στόχος της Κουρδικής Δημοκρατικής Ένωσης της Συρίας, είναι να ενωθούν τα καντόνια μέχρι το Αφρίν και με αυτό τον τρόπο να αποκτήσουν έξοδο στην Μεσόγειο.

Συμπλήρωσε επίσης ότι και η περιοχή του Μανμπίγ κατοικούνταν κύρια από άραβες και ότι η Τουρκία είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ και τη Δυτική Συμμαχία να μην επιτραπεί η συμμετοχή Κούρδων στις επιχειρήσεις για την απελευθέρωση της περιοχής.

Πρακτικά λοιπόν, η Τουρκία σχεδιάζει την de facto δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας 5 χιλ. Τ. Χιλιομέτρων που θα αποτρέπει την έξοδο των Κούρδων προς τη Μεσόγειο.

Η πιθανή ύπαρξη μιας τέτοιας ζώνης, είναι σίγουρο ότι θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση.

Ήδη ακούγονται απόψεις από αναλυτές ότι η επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη", υλοποιείται όχι απλά και μόνο με συμφωνία με τις ΗΠΑ, αλλά και σε συμφωνία με τον ISIS, που αποχωρεί συνήθως χωρίς μάχη απέναντι στα τουρκικά στρατεύματα!!!

Αποχωρεί από περιοχές, όπου έδινε σκληρές μάχες απένατι στους Κούρδους αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στους Τούρκους.

BLACK SEA NEWS  bsgreeks.blogspot.gr