Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: Να αρθούν άμεσα οι κυρώσεις προς τη Ρωσία.

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2017

Το ζήτημα των κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία, έθιξε μεταξύ άλλων θεμάτων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στο ρ/σ Real Fm και στο δημοσιογράφο  Γιώργο Ψάλτη.

Μιλώντας για το 2017, το οποίο χαρακτήρισε ως «έτος των μεγάλων αβεβαιοτήτων» και γι΄αυτό το λόγο «ώρα μεγάλων πολιτικών», επεσήμανε.

«Εντός του πλαισίου αυτού, για παράδειγμα, θα πρέπει να σκεφτούμε και να συζητήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την άμεση άρση των κυρώσεων  σε βάρος της Ρωσίας, που επιβλήθηκαν λόγω τη ουκρανικής κρίσης. Την ώρα που ανοίγεται η Αμερική και ο Τραμπ στη Ρωσία, δεν μπορεί η Ευρώπη να έχει γυρισμένη την πλάτη της στη Ρωσία και να συνεχίζει τις κυρώσεις  σε βάρος της. Πρέπει και μέσα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, η ευρωπαϊκή πολιτική να αναθεωρήσει άμεσα τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Είναι ενάντια στη Γεωγραφία και ενάντια στην Ιστορία να συνεχίζονται κυρώσεις που δεν αντιστοιχούν στο χώρο και στο χρόνο. Δεν νοείται σοβαρή, ρεαλιστική, ευρωπαϊκή προοπτική χωρίς τη Ρωσία. Επιπλέον δεν είναι μόνο η γεωστρατηγική παράμετρος. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, οι γερμανικές επιχειρήσεις να επενδύουν στο εσωτερικό της Ρωσίας και οι Έλληνες αγρότες της Πέλλας, της Πιερίας και της Ημαθίας να μη μπορούν να πουλήσουν τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια,  επειδή υπάρχει το καθεστώς των κυρώσεων στη Ρωσία. Πρέπει να λάβουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών θεσμών, με βάση τους νέους συσχετισμούς δύναμης, γιατί διαφορετικά η Γεωγραφία και η Ιστορία θα μας τιμωρήσουν».