Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση Σαμαρά - Πούτιν χθες στις Βρυξέλλες


Το θέμα του φυσικού αερίου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στις Βρυξέλλες, η οποία διήρκησε 40 λεπτά και διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα.
Η ελληνική πλευρά εξήγησε ότι η βελτίωση της τιμής φυσικού αερίου για την Ελλάδα θα διευκόλυνε τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στη Μόσχα μεταξύ της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Gazprom και της ελληνικής ΔΕΠΑ.  Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ΕΙδήσεων, επικαλούμενο, κυβερνητικές πηγές, η σημερινή τιμή φυσικού αερίου ( 467 δολάρια / 1000btu) είναι πάρα πολύ υψηλή και η ελληνική πλευρά αναμένει μια πραγματική μείωση.
Σχετικά με τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Gazprom και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωναν ότι η αντιπαράθεση είναι έντονη και ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ακανθώδες θέμα. "Η Ευρώπη θέλει να ακολουθεί αντιμονοπωλιακούς κανόνες. Το θέμα είναι τί επιπτώσεις θα έχει αυτό στις τιμές", σημείωναν οι ίδιες πηγές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε την πρόσκληση προς τον Ρώσο Πρόεδρο να επισκεφτεί την Ελλάδα.
Επίσης κυβερνητικές πηγές υπογράμμισαν, εξάλλου, το έντονο ενδιαφέρον της Ρωσίας για ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα. Ειδικότερα για τους σιδηρόδρομους, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι το ρωσικό ενδιαφέρον είναι έντονο, ιδιαίτερα αν μπορεί να υπάρξει διασύνδεση με τα λιμάνια της Βορείου Ελλάδος.
Τέλος, από ελληνικής πλευράς έγινε γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Σότσι της Ρωσίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο.

Source: enikos.gr