Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Και τώρα ας μιλήσουμε για τον Ιβάν ... τους συνεργάτες του ... για το Λαό του Π.Α.Ο.Κ.

Του Θράσου Ευτυχίδη
 
Με την μεταγραφή του Ολλανδού Ντάνυ Χούσεν, ολοκληρώθηκε η μεταγραφική σαιζόν για τον ΠΑΟΚ. Αδιαμφισβήτητα, έγιναν κινήσεις που δείχνουν επιτέλους μια άλλη στρατηγική και λογική στην ομάδα. Οι στόχοι μπορούν επιτέλους να πάρουν σάρκα και οστά. Και φυσικά ο Ιβάν δεν είναι χαζός όπως επιμένουν κάποιοι και φυσικά θέλει τον ΠΑΟΚ πρώτο. Και για όσους επιμένουν να μην καταλαβαίνουν, θα εξηγήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Στην Ελλάδα λοιπόν, μόνιμος πρωταθλητής τα τελευταία χρόνια είναι ο Ολυμπιακός. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος του διασφαλίζει την έξοδο στο Champions League και αυτό με τη σειρά του 25 εκατ. στα ταμεία του με το καλημέρα κάθε αγωνιστικής περιόδου. Τα 25 εκατομμύρια διαμορφώνουν και προκαθορίζουν το αποτέλεσμα του επόμενου πρωταθλήματος. Πως;; Πολύ απλά με τη δυνατότητα αγοράς καλύτερων παικτών, με τη δυνατότητα διάθεσης χρημάτων προς άλλες κατευθύνσεις που δένουν πιο σίγουρα το κάθε πρωτάθλημα. Γιατί ο Ολυμπιακός αναλώνεται και ενδιαφέρεται για τον έλεγχο της ΕΠΟ, της ΕΠΑΕ κλπ. Απλά για να διασφαλίσει το επόμενο πρωτάθλημα = CL = εκατομμύρια.
Επομένως λοιπόν σύμφωνα με κάποιους, ... ο Ιβάν που υπόσχεται Πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ, είναι χαζός ... οι συνεργάτες του ηλίθιοι ... και εκεί στην ΠΑΕ κοιμούνται. Γιατί; Γιατί δεν μπορείς να πάρεις πρωτάθλημα, αν δεν πάρεις την ΕΠΟ, αν δεν έχεις τον έλεγχο της διαιτησίας αν δεν πληρώσεις ομάδες. Δηλαδή τι του λένε ή τι του γράφουν; Τι λένε στον κόσμο του ΠΑΟΚ; Τι πουλάνε σε εφημερίδες και ραδιόφωνα; .... Γίνε Ολυμπιακός για να πάρεις πρωτάθλημα. Και δυστυχώς όλα αυτά τα ανεκδιήγητα βρίσκουν σύμφωνους κάποιους «οπαδούς» του ΠΑΟΚ. Και βάζω σε εισαγωγικά τη λέξη οπαδός του ΠΑΟΚ, γιατί ένας ΠΑΟΚτσής που θέλει τον ΠΑΟΚ να γίνει Ολυμπιακός για να πάρει πρωτάθλημα ... απλά δεν έχει σχέση με τον ΠΑΟΚ. Είχα την τύχη να γνωρίσω το συγχωρεμένο το Λάκη (Δημητριάδη) και να είμαι μαζί του στο τελευταίο του ταξίδι για τον ΠΑΟΚ στα Γιάννενα. «Εγώ» μου είπε .... «δεν έγινα ΠΑΟΚ για τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα ... αν ήθελα αυτά, όπως τα παίρνει ο γαύρος, θα γινόμουν Ολυμπιακός. Εγώ θέλω η ομάδα να κερδίζει όταν παίζει ... αν δεν παίζει .. ας χάνει .. και όταν θα σηκώνει κύπελλα να τ αξίζει..» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;  

 Ο Ιβάν σε κάποια από τις πρώτες συνεντεύξεις του, εκτός από το να τάζει πρωταθλήματα, είπε και κάτι άλλο που πολύ γρήγορα το ξέχασαν κάποιοι ... Είπε λοιπόν ότι «και την Μπαρτσελόνα να έφερνα να παίξει στην Ελλάδα, πρωτάθλημα δε θα έπαιρνε ...» Αν μη τι άλλο ο Ιβάν είχε και έχει συναίσθηση που ήρθε.. Και άλλωστε είναι απόλυτα ενημερωμένος για όλα.
Ο Ιβάν λοιπόν έχει μια άλλη λογική ... και η λογική και η στρατηγική του λέει ότι ο μεγάλος ΠΑΟΚ δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει Ολυμπιακός. Ο Ιβάν επενδύει στην ομάδα, στο αύριό της και το δείχνει με συγκεκριμένες κινήσεις ... Ναι .. και φέτος δεν υπάρχει περίπτωση για πρωτάθλημα ... αλλά ...

Με τις κινήσεις που γίνονται και με 2 – 3 ακόμη μεγάλες στη θερινή μεταγραφική περίοδο θα δούμε τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League, θα δούμε να εισρέουν στα ταμεία του 12,5 εκατ. Ευρώ .. Θα δούμε πλέον να περιορίζεται η άπλα και η άνεση του Ολυμπιακού ... Θα δούμε τον ΠΑΟΚ να ξεκινάει επιτέλους ένα ίσο πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό. Και εκεί ας τολμήσουν να έρθουν να μας σφάξουν. Εκεί πλέον θα δούνε και τι σημαίνει Ενωμένος Λαός του ΠΑΟΚ που προστατεύει την ομάδα του.

Φυσικά λάθη έγιναν και θα γίνουν. Και εγώ ο ίδιος διαφωνώ και γκρινιάζω με πολλά και μάλιστα ανοιχτά. Δεν κρύβω τις απόψεις μου. Και πολλές φορές οι απόψεις μου δεν ταιριάζουν με το κλίμα. Και έχω και άλλες περίεργες ... μαλώνω με το γιό μου που λατρεύει το Σαλπιγγίδη και του κάνω μαθήματα ιστορίας. Γουστάρω το Γκαρσία, αλλά μ ενοχλεί που δε βλέπω στα πανιά τα ονόματα των ΚΟΥΔΑ, ΣΑΡΑΦΗ, ΙΩΣΗΦΙΔΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ, ΠΑΡΙΔΗ κλπ κλπ. Μήπως η ιστορία του ΠΑΟΚ άρχισε το 2007;  
Από την άλλη ομως, δεν μπορώ να αμφισβητώ και τη δουλειά που γίνεται... Γιατί δουλειά γίνεται και σιγά σιγά αρχίζει να φαίνεται. Από τα τμήματα υποδομής, την ΠΑΕ, μέχρι και την πρώτη ομάδα.

Σήμερα είδα το βιντεάκι με τους παίκτες της Racing Santanter αγκαλιασμένους να φεύγουν από το γήπεδο, αρνούμενοι να αγωνισθούν απλήρωτοι πάνω από δέκα μήνες. Πόσο μακρινό και πόσο κοντινό είναι για τον ΠΑΟΚ αυτό το θέμα; Εμείς τρωγόμαστε πλέον με τα ρούχα μας ... και ειλικρινά δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω τη γκρίνια, τη νοοτροπία της γριάς που μας τρώει.
Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τον κόσμο του. Ας κρατήσουμε τις απόψεις μας στην άκρη και ας στηρίξουμε  πιστεύοντας σε αυτό που γίνεται. Ο Τραντέλλενας (κάποιοι επιμένουν να τον λένε «ρώσο») Ιβάν Σαββίδης, δίνει όραμα στην ομάδα και η ομάδα έχει ανάγκη ενωμένο τον κόσμο της. Ας αρχίσουμε επιτέλους να βλέπουμε μπροστά.