Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης για το προπονητικό.

Θεσσαλονίκη, 03 Ιανουαρίου 2014.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Θανάσης Καρούντζος

   Και όμως το είδαμε κι αυτό. Χθες το μεσημέρι και σε συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Θέρμης κ. Θ.Παπαδόπουλο, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Θανάσης Καρούντζος, ανακοίνωσε την απόφασή του, να ακυρώσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης για την αξιοποίηση των 213 στρεμμάτων που προορίζονταν για τη δημιουργία προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ στην περιοχή με κεφάλαια του κ. Ιβάν Σαββίδη.
   Η αιτιολόγηση που αγγίζει τα όρια της ακραίας γραφειοκρατίας και του παραλόγου είναι ότι θα πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις πριν προκηρυχθεί δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός για την αξιοποίηση των εν λόγω στρεμμάτων. Κάτι φυσικά που θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα μια που η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης είναι δεδομένη, αλλά με καθυστέρηση τουλάχιστον 6 μηνών.
 
   Όλα αυτά συμβαίνουν δεν συμβαίνουν κάπου αλλού, αλλά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, που από "Πρωτεύουσα των Βαλκανίων" κάποιοι έχουν φροντίσει να τη μετατρέψουν σε πρωτεύουσα της ανεργίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία ανέρχεται στο 31,5% (η πραγματική ξεπερνάει το 40%), τα λουκέτα της χρονιάς που πέρασε ξεπερνούν τα 6000!!!, και δεν υπάρχει ίχνος επένδυσης. Όπου οι μεγάλες εταιρείες (Coca Cola που βρίσκεται και στην περιοχή)) μετακομίζουν αφήνοντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους.
 
   Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το κόστος της επένδυσης στη Θέρμη ανέρχεται στο ποσό των 40.000.000 ευρώ και προβλέπει τη δημιουργία υπερσύγχρονου Προπονητικού Κέντρου με γήπεδο 5000 θέσεων, Ξενώνα ακαδημιών 300 ατόμων, Ξενοδοχείου 50 δωματίων, Γυμναστηρίου, Κλειστής Πισίνας, Γηπέδου μπάσκετ, δύο γηπέδων τένις, Ανοιχτού κολυμβητηρίου Ολυμπιακών διαστάσεων και Γηπέδων προπόνησης και βοηθητικών χώρων. Παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία Εγκαταστάσεων ιαματικής λουτροθεραπείας, Υδροθεραπείας, Λουτήρων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, καθώς και δεύτερου Ξενοδοχείου 100 δωματίων. Ένα πραγματικά μεγάλο έργο πνοής για την περιοχή, που θα δημιουργούσε 1000 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας και τουλάχιστον 3000 εποχικές. Δεν συζητάμε φυσικά για τα μεγέθη της ανάπτυξης που θα δημιουργούσε στην ευρύτερη περιοχή.
  
   Φυσικά η απόφαση αυτή, προκαλεί την άμεση αντίδραση τόσο του Δήμου Θέρμης και της νομικής του υπηρεσίας που επιμένουν στο νόμιμο των διαδικασιών που έχουν ακολουθήσει, όσο και του ΠΑΟΚ. Ο κ. Ιβάν Σαββίδης, δεν φέρεται διατεθειμένος να ανεχθεί την οποιαδήποτε καθυστέρηση των έργων που έχει δρομολογήσει.
 
   Εμείς απλά θα μείνουμε με την απορία - πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για ανάπτυξη και επενδύσεις, όταν όχι απλά δεν δίνουμε κίνητρα, αλλά δημιουργούμε και τεχνητά γραφειοκρατικά εμπόδια.

Θράσος Ευτυχίδης